Ha a magzat kényszertartásban van?
Ezt találtam: Én arra következtetek ebből, hogy ezen már nem változtat semmi sajnos.
Oligohydramnion Azt az állapotot, amikor az átlagosnál jóval kevesebb a magzatvíz mennyisége, oligohydramnion-nak nevezzük. Ez a terhességek közel 2 százalékában jelentkező tünet. Ha a normálisnál kevesebb a magzatvíz, akkor a méh- és a haskörfogat növekedése is kisebb, mint az a terhességi kor alapján várható lenne. A terhes ilyenkor rendszerint a szokásosnál gyengébb, de gyakran fájdalmas magzatmozgásokat érzékel. Ilyenkor a diagnózis felállítása ultrahang segítségével lehetséges. Ön tudta? A különböző körülmények, eszközök, módszerek mind-mind befolyásolhatják a vajúdás időtartamát, nehézségét, azonban legalább ilyen fontosak az egyéni, öröklött tényezők (pl. a fájdalomküszöb, a szövetek rugalmassága, tágulékonysága). Az oligohydramnion okai közül a legfontosabbak a méhen belüli növekedési visszamaradás, a túlhordás, a magzati oxigénhiány, illetve ha a magzat veséjének vagy vizelet-elvezető rendszerének valamilyen fejlődési rendellenessége. Ez utóbbi esetben a vizelettermelés vagy a vizelet kiürülése szenved zavart, emiatt csökkenhet a magzatvíz mennyisége. Hüvelyi fertőzés, valamint méhnyak-elégtelenség miatt a magzatburok idő előtt megrepedhet, így folyamatosan szivároghat a magzatvíz, ezért mennyisége szintén lecsökkenhet. Ha túl kevés a magzatvíz, az méhen belüli fejlődési zavart eredményezhet. A magzat kényszertartásban van a hely szűke miatt, ezért fülei, orra lelapulhatnak. Dongaláb, a csípőizület deformációja, növekedésbeli elmaradás, tüdőfejlődési zavar, medencevégű fekvés is kialakulhat a lecsökkent magzatvíz miatt. Abban az esetben, ha magzati oxigénhiány áll az oligohydramnion hátterében, akkor a magzatot minél előbb világra kell hozni a súlyos idegrendszeri károsodások megelőzése miatt. Azonban általánosságban elmondható, hogy bármely okból kifolyólag csökken jelentősen a magzatvíz mennyisége, a megoldást általában a terhesség megszakítását jelentheti, ráadásul az esetek mintegy felében császármetszéssel kell a gyermeket világrahozni.
Nekem 23hetesen mondtak h keves a magzatvizem es kenyszertartasos a lanyom..nyomirek lesz es sosem lesz egeszseges.
ezzel szemben a 38.heten szuletett egy gyonyoru makk egeszseges kislanyom aki ma 3,5eves!
Menj el genetikai vizsgalatra! Tobb orvos is lasson mindenkeppen!!!!!
Szoritok hogy ugy jarj mint en@!!!;)
Nekem kényszertartás, lényegesen kevesebb víz... Baj lett. 25. héten
Miért nem kérsz magzatvízfeltöltést, ha a baba rendben van?
Nagyon jó hír, hogy a baba megmaradt, nagyon sok sikert kívánok!
19+3hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!