Mi a véleményetek arról hogy 2010 május 1-e után született babák után már csak 2 év lesz a gyes?
én is reménykedek a visszaállításban. én máj 20-ra vagyok kiírva. és a véleményem hogy szíííívás!!!! :)
talán előbb jön... :) de nem akarok koraszülöttet. az azért nem éri meg. tényleg úgy van, hogy 1 év gyed 1 év gyes? és még csodálkoznak hogy nincs gyermekvállalási kedv? így is úgyis egy csomó nő ment vissza eddig is 2 év után, mert nem jöttek ki a pénzből. a bölcsiben meg mégjobban félrenevelődik a gyerek. mert annyi gyerekre nem hiszem hogy egyenként oda tudnak figyelni. egymástól meg ellesik a "furfangokat".
Ha van 2 teljes év munkaviszonyod, akkor 2 évig gyedet kapsz amit a fizuból számolnak és valamivel több mint a gyes.
Sok országban még ennyi ideig sem maradhatnak otthon az anyukák úgyhogy örülök, hogy nem törölték el teljesen. És nincs választásunk, mert ha eltörölnék is szeretnénk babót a párommal. Nehezeb lesz így is, még nehezebb lenne ha egyáltalán nem lenne, de baba lenne enélkül is.
Valóban felháborító. Egy korábbi hozzászóló kérdésére a válasz az, hogy azért pont május 1 után szülőkre vonatkozik, mert ezt a törvényt 2009. július 1-én módosították 3 évről 2 évre, tehát már július 1-től van érvényben, de azokra nem vonatkozik még, akik még az előtt estek teherbe, hiszen ők még a régi szabályok szerint vállalták a gyereket. Akik pedig július 1 után estek teherbe, vagyis 2010. április 30-a után fognak szülni, azok már tisztában voltak az új rendelettel, tehát emellett vállalták a gyereket, vagyis jogilag nem megtámadható a kormány.
Emellett én is undorítónak tartom, hogy mindig a családosokkal szúrnak ki, pedig őket kellene a legjobban támogatni.
Elnézést a nyugdíjasoktól, de nem a 13. havi nyugdíjon kellene lovagolni állandóan, hiszen egy nyugdíjasnak általában nincs hitele, és jóval kevesebbett kell költenie, mint egy családos fiatalnak, aki még a jövőjét alapozza, és a gyerekét neveli.
37 hetes km
Ez van,el kell fogadni!
Én Május 4-re vagyok kiírva...ha mázlim lesz 3évig kapom,ha nem,2évig...majd a kis jövevény dönti el!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!