Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, akinek a babája...

Kismamák, akinek a babája kisebb, mint kellene lennie? Jöttök beszélgetni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én 25 hetes terhes vagyok, de 28 hetes lennék. 1 héttel el van számolva valószínűleg a terhesség, + van egy 2 hetes növekedési lemaradás. Az orvos szerint ez különösebben nem nagy probléma, rengeteg vizsgálaton voltam már, mindenhol azt látják, hogy rendben van a baba, csak kisebb. 2. kisfiam lesz, az elsőnél is megvolt a 2 hetes lemaradás, 41. héten 3 kg-mal született... Genetika, mi sem vagyunk túl nagyok a férjemmel. Néha kicsit aggódok mégis, nehogy baj legyen, de lassan megnyugszom. Nálatok mi a helyzet?
2014. jún. 29. 08:34
 1/5 anonim ***** válasza:

nem lesz ott semmi baj! nekem is azt mondták hogy kicsike lesz, de 3250g-mal született 38. héten.

tanácsolták nekem hogy szedjek elevitet, mert attól nagyobb lesz

2014. jún. 29. 09:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jó, hogy az 1. babád is 3 kg-mal született. Én nem aggódnék a helyedben most sem. :) Nálunk a koponya mérete 1 héttel kisebb, emiatt 2 hetente járok ultrahangra, de én ezt sem tartom vészesnek. A 33. héten 2 kg-nak tippelte a doki, szerinte ez az alsó határ..hát pedig ahogy a netes oldalakat nézem, ez szerintem teljesen átlagos. Nem lehet mindenkinek óriás bébije. Sokat pihenek természetesen, hogy elegendő tápanyag jusson hozzá, szedem a felirt vitaminokat, de nem stresszelek, attól nem lesz jobb. :) Pedig nálunk én teljesen átlagos méretű vagyok, férjemet pedig kifejezetten nagynak mondanám. 34 hkm
2014. jún. 29. 09:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lesz nálatok semmi baj! Bátyám kislánya is mindig is pici volt, de sógornőm is elég apró termetű. Mikor pocakban volt akkor is sokat paráztatták, hogy kicsi, 2,5 kg körül volt mikor született. Nem volt vele soha semmi gond, csak éppen ő aprócska. Én kislányom most egy éves, említett kislány 2,5 és majdnem ugyanakkorák, oké én kislányom azért kisebb. De egyszóval semmi gond soha nem volt az egészségével!
2014. jún. 29. 10:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Nálam a terhességnél végig azt mondták 2 héttel kisebb, mint lennie kell. 38. hétek kiírás szerint(uh szerint 36.héten) meginditották a szülést toxémia miatt, de előtte elvittek uh-ra mekkora babára kell számítani. Az orvos határozottan kijelentette nem lesz nagyobb, mint 2,5 sőt jó, ha azt eléri és kb 48 cm. 3 óra múlva felsírt a kicsi és elvitték mérésre....kislányom 3600 grammal született és 49 cm-el. A fej kerülete volt pici az csak 32-es volt és ezért a számítási hiba. Boldog babavárást kívánok!
2014. júl. 1. 19:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Régen a 3 kg körüli kisbabák voltak a természetesek, nem tudom miért "kell" 4 kg-os babákat világra hozni. Én 3350-nel születtem 38 éve, és a kórházban csodámra jártak anyu szerint, hogy milyen nagy vagyok. Az én 3750 grammos lányomon már nem is ütközött meg senki.
2014. júl. 2. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!