Kismamák ti hogy keszültök a kórházi bent tartozkodás és a hazajövetel utáni napokra? Mármint ami az étkezést illeti?
Na most le leszek pontozva (nembaj hajrá), de nem neked megy ez a válasz kedves kérdező csak meglepődtem egykét válaszon...
Nagyanyám 5 gyereket nevelt egyedül amikor az oroszok a férjét elvitték munkatáborba és akkoriban még nem volt kajakihordás, korán kellett kelni hogy ellássa az állatokat, majd a gyerekeket, mellette csinálni a kertet meg főzni is valamit... és kibírta és életében nem panaszkodott. Manapság meg már mindenért panaszkodnak a nők és mondják hogy nem bírják és nagyon kemény és örülj ha kibírod pedig a nagy többségnek más dolga sincs csak pár óránként etetni a gyereket. Tisztelet a kivételnek, tudom hogy nem mindenki ilyen de saját tapasztalat is hogy húgom is alig várja hogy lepasszolja nekem a két éves gyerekét mert ő már ezt nem bírja, közben meg se dolgoznia nem kell, se főzni, se semmit csinálni... nem értem. Azt hiszem régen talpraesettebbek és keményebbek voltak a nők.
Az eslő pár hétben általában csak esznek alszanak, így lesz időd bőven pihenni, könnyű kajákat összedobni. AMit én szoktam és hamar kész, egyszerű: csirkemellet vékony szeletekre vágsz, beteszed a sütőbe és 30 perc alatt kb megsül. Öntesz egy tálba borsókonzervet, kukoricakonzervet, míg a hús fő felteszel kis krumlit répát, ezt is szeletelve bedobod a tálba, rá tejföl vagy majonéz (ezt nem tudom, ehetik-e szoptatós anyukák), és kész a sali :)
Sok olyan étel van, ami 3 perc odafigyelést igényel, és elkészíti magát :)
De ha még van 1-2 hét a szülésig, alapdolgokra meg is taníthatod, tésztafőzés, rízs főzés, ezekre csak ráönti a készen kapható uncle bens-es (vagy hogy kell írni) mártásokat és kész :)
Most komolyan 3 heti hidegélelemmel kèszül itt mindenki?
Ugyanugy meglehet csinálni mindent. Nemèrtem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!