Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses vércukor vizsgáltat...

Terheléses vércukor vizsgáltat, vagy ez valami más?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ma reggel voltam "elvileg"terheséles vércukor vizsgálaton, reggeli, rá egy órára pedig vérvétel, utánna vizeled leadás.. ennyiből állt az egész. Velem nem itattak semmilyen cukros lötyit, és ott maradnom sem kellet, délután kell vissza mennem az eredményért. Mivel én teljesen mást hallotam, nem tudom hogy most egyáltalán jó vizsgálaton voltam-e?

2014. jún. 26. 09:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok esetleg hívd fel a kórházat és kérdezd meg hogy szokott zajlani a vércukor terhelés, mert neked most kéne menned :), ha mást mondanak, mint amit veled csináltak biztos tudni fogod.

De már délután is rá fogsz jönni ha megkapod az eredményt, mert azon fel kell vezetni, hogy éhgyomri és terhelés utáni (60 vagy 120 perc). Ha ez nincs rajta, akkor irány védőnő vagy a doki, hogy adjon rendes beutalót.

2014. jún. 26. 10:21
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem volt soha semmi probléma a vércukrommal, viszont egy szintén terhes nő jött utánam leadni a beutalót, nála is ugyan így kérdezték hogy mikor evett, ő mondta hogy kb fél órája, és mondták neki hogy akkor fél óra múlva fogják behívni. Az nem lehetséges esetleg hogy kórháza válogatja? Mert nem egyedül nekem csinálták így, lehet ha ez az érték nem megfelelő, akkor utána kell vissza mennem arra a fajta terhelésesre, amit ti is írtok..? Még ez jutott eszembe, hogy esetleg ez a megoldás van. Mert emlékszem hogy a védőnő mondta hogy ez a terheléses vércukor vizsgálatra a beutaló, elmondta amit tudni kell hogy előtte egyek normál reggelit, utána egy órával vérvétel, vizeletmintát vigyek stb.. másik beutalót viszont nem is kaptam, és erre is azért kellet most mennem, hogy az eredményem meg legyen mire újra megyek a védőnőhöz és terhesgondozásra.
2014. jún. 26. 12:03
 13/18 A kérdező kommentje:
Na de végülis már mind1, vagy előröl csináljak, vagy elég lesz ez is, nemsokára megyek az eredményért, minden esetre kíváncsi vagyok hogy az eredményes papíron mi is szerepel..
2014. jún. 26. 12:05
 14/18 anonim ***** válasza:
Majd írd meg nekünk is köszi
2014. jún. 26. 12:21
 15/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok, tegnap már nem volt időm feljönni, de az van a leleten hogy Glukoz evés után 1h 4.6. elvileg ez jó, mert mellette az van hogy terheseknél < 7.1. a többi igazából a vizelet eredmény(szerintem), de mindegyik mellé vagy az van írva hogy normális, negatív, vagy pedig határ értéken belüli. Vártam hogy hátha a lelet tetején oda van írva hogy milyen vérvétel, de sajnos nincs, csak személyes adatok, hogy mikor és hol vették le meg ehhez hasonló adatok.
2014. jún. 27. 08:23
 16/18 anonim ***** válasza:
HA hát érdekes tesztelésed volt ha az volt.... furi mert "normális" helyeken nem így megy... de biztos ők tudják. csak kérdezem én hogy úgy mégis mihez viszonyították az adatokat ha nem volt éhgyomri vérvétel.Fura
2014. jún. 27. 19:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát tényleg elég fura, honnan tudták mennyi glükózt ettél???

Én ezt nem mondanám terhelésnek, inkább a nőgyógyot kérdezd meg, hogy ez így jó-e. De hogy ez biztos nem terhelés....

2014. jún. 28. 10:54
 18/18 A kérdező kommentje:
Ugye úgy volt hogy kedden, azaz ma mennem kellene védőnőhöz, de pénteken felhívott hogy egyel későbbi kedden lesz rendelés, de mivel most van itt az ideje, elhozza a terheléses vércukor vizsgálatra a beutalót, mire mondtam neki hogy elvileg ezen én már voltam, kért két percet hogy utánna nézzen, és jaj tényleg ezt már oda adtam.. kérdezte hogy milyen lett az eredmény, mondtam neki hogy 4, valamennyi.. és azt mondta hogy az tökéletes...
2014. júl. 1. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!