NST - mit tehetek hogy rendben legyen a vizsgalat?
No, ez nem tartozik a félelmetes vizsgálatok közé.
Hallhatod, hogy ver a kis szíve, és hogy minden oké.
Ez nem félelmetes, sőt jó.
Én amúgy mindig egy kis szőlőcukorral mentem nst-re, attól mocorgósabb lett a babám.
Én az elsőre úgy mentem, hogy nem ettem csokit előtte és a kisfiam végigaludta. A hölgy, aki a gépnél volt bent akart fogni, mert nem érzett tapintással mozgást, hiába mondtam, hogy csak az esti híreknél érzem néhány 10 percig a mocorgást, különben semmi. Szerencsére pont jött a főorvos és ő mondta, hogy nincs gond, nálam ez volt végig, ráadásul az első mozgást csak a 26. héten éreztem.
A második alkalom előtt ettem 3 csokit és ittam egy 3 decis kólát vezetés közben a kocsiban, így már volt értékelhető mozgás. Utána derült ki, hogy kell még egy éhgyomri vér és vizeletvétel. Érdekes, hogy tökéletesek lettek az éhgyomrinak nem igazán mondható eredmények.
Szerencsére csak 2 NST-m volt, így többet nem kellett mennem ücsörögni.
Egyébként meg ne izgulj, érdekes lesz.
:)
Csoki, túró rudi segíthet felébreszteni. Bár, nálunk, ha nagyon nem akart mocorogni a baba, akkor a szülésznő, aki segített feltenni a gépet, finoman "meglóbálta" a kismama pocakját jobbra-balra.
Nem kell félni, van két tappancs a hasadon, ülsz 20 percet egy széken, és ha érzed mozogni, megnyomod a gombot a kezedben tartott kütyün. Közben a gépből egy EKG-hoz hasonló papírfecni jön lassan kifelé. Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!