Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elvileg 12 hetes és 4 napos...

Elvileg 12 hetes és 4 napos vagyok? Ezek az értékek jók? BPD: 20 mm, AC: 62 mm, FEM.8, 0, NT: 1,8 mm

Figyelt kérdés
Az UH lelet/ leírás alapján minden tökéletes a babámnál, de utólag vettem észre, este, hogy a diagnózisnál az került a papíromra, hogy "Vesz. terhesség a magzat (gyanitott) chromosoma" - ez mit jelenthet? A vizsgálat alatt, után semmit nem mondott az orvos, mármint semmit, hogy valami gond lenne. Nem bírok várni honapig...
2008. júl. 31. 20:17
 1/8 anonim ***** válasza:

nos a magzat kromoszómarendellenesség gyanus, ezért veszélyeztetett terhesnek minősülsz, ami azonnali táppénzt indokolna, hogy a gyanított betegség ne alakulhasson ki, viszont nem értem, mert az adataid alapján semmi gond, talán a családban volt valami örökölhető betegség és akkor ez a szöveg automatikus. BPD- a két fül közti távolság pont jó.

AC- fejkörfogat az is jó. NT- nyaki redő teljesen jó 3alatt van.

A FEM azt megnézem mert nem tudom pontosan.Mindjárt válaszolok.

2008. júl. 31. 20:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Jöttem.

A FEM a combcsont, ami ha mm-ben van megadva, akkor jo, talán arányaiban 2mm-el rövidebb mint az átlag a többi mért adathoz képest..semmi komolyat nem jelent.

Szóval nem teljesen értem miért van az a kromoszóma dolog feljegyezve,.

nyugodj meg , majd a doki mindent kiderít, de nem látok okot, hogy aggódni kellene.

2008. júl. 31. 20:40
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!
2008. aug. 1. 08:23
 4/8 anonim ***** válasza:
mit mondot az orvos??
2008. aug. 1. 15:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Még semmit sajna, pénteken (tegnap) nem értem el telefonon, többször hívtam, nem vette fel, hétfőn újra próbálom majd hívni.
2008. aug. 2. 10:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem 12+1 naposan, a BPd 18 mm volt, NT: 1,4 mm, CRL: 52 mm. Szóval, szerintem jók az értékeid. Legalábbis ami fontos az a tarkóredő, és normál értéket mutat. Orrcsont látható volt? Koponya normális?
2008. aug. 3. 16:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, a koponya normális, és az orvos vizsgálat közben vagy tízszer elmondta, hogy orrcsont, orrcsont, mármint, hogy megvan. Ezért furcsállom a diagnózist.... ma hívom fel, remélem ma elérem.
2008. aug. 4. 08:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Végre elértem a dokimat, és szerencsére megnyugtatott! Ez valami protokoll szöveg, és csak azért van a papírra írva, mert a vizsgálatnak az a lényege, hogy erre szűr. Tehát nem konkrét diagnózist jelent (bár zavaró és megtévesztő, hogy a diagnózis alá van írva), vagyis azt, hogy valami baj van, hanem ez mindenkinek rákerül állítólag a leletére ez a szöveg, mert ez a vizsgálat hivatalos megnevezése/célja. Tehát, ha bárki ugyanezt tapasztalja, nem kell megijedni. Remélem tudtam másnak is segíteni ennek a dolognak a tisztázásával. :-)
2008. aug. 4. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!