Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lepényi keringés doppler...

Lepényi keringés doppler vizsgálatánál: Umb. Flow. S/D: 3,6 csökkent. Azt tudom, hogy nem jó, de pontosan mi bajt okozhat a babánál?

Figyelt kérdés

Utána egyből mennem kellet NST-re, ott minden rendben volt.

33 hetes kismama

2008. júl. 31. 16:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt vizsgálták, hogy a méhlepényen át a köldökzsinórban milyen a vér áramlása. Azt nem tudom, hogy a számoknak milyennek kellene lennie,de ezek szerint a méhlepényen át a magzathoz kevés áramlik, ezáltal kevesebb oxigénhez jut és tápanyaghoz, mivel a te véredből jut ezekhez baba magzati korban. Gondolom NST-t azért csináltak, hogy lássák, hogy a baba pulzusa rendben van-e, ha mocorog akkor feljebb megy-e pulzusa. Alapból 140 körülinek kell lennie, ha éppen aktívkodik akkor fel kell mennie 150-160-ra.
2008. júl. 31. 16:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2008. júl. 31. 17:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a csökkent lepényi keringés elsőre nem okoz gondot, de figyelni kell, hogy a baba ellátása megfelelő-e, mert oxigénhiányos állapot léphet fel....igazából az sem olyan nagy gond kezdetleges esetben, ha szülsz ne ijedj meg, de valószínű a babád kék, meg lila színekben fog pompázni, amíg nem vesz többször rendesen levegőt, aztán szépen elmúlik és minden rózsaszínű lesz!

Ha súlyos lenne a dolog akkor bent kellett volna maradnod a kórházban...úgyhogy biztos nincs nagy gond.

2008. júl. 31. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Az első válszoló vagyok. Azt én is elfelejtettem mondani, hogy valószinűleg nincs baj, ha az NST rendben volt és nem is mondták, hogy feküdj be, vagy baj van és hasonló rémhírek. Úgyhogy fel a fejjel, nem lesz gond!
2008. júl. 31. 17:58
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Holnap reggel kell visszamennem a kórházba, mert be kell feküdnöm. :(
2008. júl. 31. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!