Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés előtti hetekben megnézi...

Szülés előtti hetekben megnézik, vizsgálják a hüvely tisztaságát?

Figyelt kérdés
Én ezt hallottam. 31 hetes kismama.
2008. júl. 31. 16:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Egybakterológiai kitenyésztést végeznek a 36-38. hétkörnyékén.Azért fontos,mert a nöknek nemtudom hány százaléka hordozza a streptococcus nevű bacit,ami szülés közben a szülőcsatornában megfertőzheti a gyereket.Ez ellen antibiotikumot kapnak.
2008. júl. 31. 16:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, baktérium tenyésztést csinálnak hüvelyi váladékból. Kb. 2-3 héttel szülés előtt. Nekem is vettek, bár én magándokihoz jártam, és ott vette le a rendelőjében. Nem tudom, hogy a kórházakban hogy csinálják, és mikor. Ez azért van, mert a hüvelyben lehet olyan baci, ami szüléskor, mikor végigmegy a baba a hüvelyen elkaphatja a bacit, ami pl. akár tüdőgyulladást is okozhat. A középső babámnál volt valami baci a tenyésztésben, és ezért a szülés után rögtön kapott antibiotikumot megelőzésképpen.

Remélem tudtam segíteni!

2008. júl. 31. 16:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Van olyan kórház, ahol nem végzik el, mert állítólag "túl költséges". Ezt kompenzálva minden kismamának felírják a Semicillin antibiotikumot, napi 4 szem. Hát ilyen is van.....

37 hetes kismama

2008. júl. 31. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia. Nálunk a 36. héten van kenetvétel. Utána tudtommal már nem csinálnak ilyet.
2008. júl. 31. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk itt Győrben nem csináltak ilyet, terhesgondozóba jártam, nem volt magándokim. Sőt a 38 dik hét után terhesgondozásra sem kellett járni, csak nst-re.
2008. aug. 1. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!