Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Számíthatok valami jóra? Nagy...

Számíthatok valami jóra? Nagy lehet a baj?

Figyelt kérdés

afp-m magasabb:2,61 18 hetes uh eredmény: BPD: 45mm, HC: 167mm, TAD: 42mm, AC: 146mm, FL: 33mm

Élő magzat látható. A gerinc vonala párhuzamos, csigolyaívek zártak.A gyomor telődése megfigyelhető. A rekesz szabályos. A húgyhólyag telődik. A magzat arca szabályok, ajakívek épek. Mindkét vese látható, MINDKÉT oldalon KISFOKÚ PYELONTÁGULAT van. A végtagok csöves csontjai szabályosak, hiány illetve deformitás nem ismerhető fel. A köldökzsinórban három ér van. A szív megfelelő nagyságú, a bal oldalon helyezkedik el. A szív négyüregi metszete szabályos. A méhlepény a mellső falon tapad. A magzatvíz mennyisége az átlagosnál BŐVEBB. Jobb oldalon 6mm-es PLEXUS CHORIOIDEUS CYSTA látható.

12. héten voltam vérvételen, a 13/18-as triszómia kockázata 1:10000

a 21-es triszómia kockázata: <1:10000

NT a 12. héten: 1,4mm

2014. jún. 16. 11:20
 1/9 A kérdező kommentje:
24 éves vagyok.
2014. jún. 16. 11:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Én csak a pyelon-tágulathoz tudok írni: ez a vese tágulatát jelenti, fiúknál gyakori rendellenesség, ami általában már születésre elmúlik. Ha megmaradna a tágulat, nefrológiai gondozásba kerül.

Ez nem életet veszélyeztető dolog.

2014. jún. 16. 11:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Miert kell naponta feltenni a kerdest? Megnyugtattunk hogy nem lesz baj. De parazza azzal biztos srgitesz a gyerekeden...
2014. jún. 16. 11:59
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ! kedves utolsó! ne haragudj, de én még nem tettem fel ilyen kérdést, mivel ma volt meg az uh-m...
2014. jún. 16. 12:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak is van vesetágulata. Nem szűrték ki ultrahangon. Hat hetes korában derült ki, mikor vesemedence gyulladasa lett. Figyeltesd folyamatosan és nem lesz gond! Mi nefrológushoz járunk vele.
2014. jún. 16. 12:06
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem huszonevesen derult ki a vesetagulatom egy vesegyulladas okan. Addig es azota semmi gondom vele.
2014. jún. 16. 12:36
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! csak azért idegeskedek, mert hogy több dolog van ami nem lett jó és hogy nem-e esetleg "elveszik" és nem lesz babám?
2014. jún. 16. 12:40
 8/9 anonim ***** válasza:
szia. a nővéremnél 32 hetes terhes volt mikor észrevették a picinél a vesetágulatot 2 hetente járt uh.ra h nézzèk mire megszületett a kisfiú felszívódott neki. biztos nem lesz baj:)
2014. jún. 16. 12:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Túlvagyunk rajta. A ciszta már kisebb. A tágulatra annyit mondott az orvos hogy azt a méretet nem nevezné tágulatnak (2,2 és 2,5mm). A magzatvizem sem több már. Úgy néz ki kislány lesz. Köszönöm mindenkinek aki írt.
2014. jún. 25. 05:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!