Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 evesen kismamak! Ti mitcsin...

17 evesen kismamak! Ti mitcsinaltatok? Hogyan mondtatok el?

Figyelt kérdés
17 eves vagyok es 10 hetes terhes,de nem vetettem el,en ezek ellen vagyok akik elvetetik.Anyameknak meg nem mondtam el.

2014. jún. 13. 23:28
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
39%

"Egyébként nem tudom, miért hiszi azt mindenki, hogy akinek a kamasz lánya teherbe esik váratlanul, az mindenképpen rosszul fogja fogadni az unokát."

Miért van olyan épelméjű anya aki örülne neki?

Gyerekem jövőjére gondolok ez a legrosszabb opció.

2014. jún. 14. 08:33
 22/53 anonim ***** válasza:
21%

Ha annyira jóban vagy anyukáddal, az, hogy terhes lettél "semmiség" lenne neki elmondani!Mivel nem így van, ezért írtad ki ezt a kérdést!

Napi 10 ezer FT......szép kis álom! Hol keresel ennyit? Az utca sarokon??

Amúgy meg, ha ilyen jól kerestek, mi a kérdés tárgya?! Félig meddig együtt vagytok, ez mit jelent? Vagy együtt vagytok vagy nem!

Az én lányom 4 éves (a fiam 3 hónapos lesz), de ha 13 év múlva bejelentené, hogy terhes lett, nem lennék túl boldog az biztos (vagy a fiam, hogy apa lett)! De ez nevelés kérdése is! Viszont ha dolgoznak a párjával (vagy legalább a férje dolgozzon) és össze is házasodtak, nagyon fogom várni az unokát! Mindennek meg van a maga ideje, gyerekfejjel szülni....én is nagyon gondoskodó vagyok, mégsem szültem tizenévesen, hanem 26 évesen..

Én csak akkor estem terherbe amikor akartam is! Védekezni kellene gyerekek!

2014. jún. 14. 10:42
 23/53 anonim ***** válasza:
19%
17évesen napi 10e???? Diplomával kapok havi 68at... :O
2014. jún. 14. 11:07
 24/53 anonim válasza:
39%

Kedves kérdező,

Felejtsd el, ne is foglalkozz a kedves megértő szavakkal amiket páran itt írtak Neked. Mind valami hollywood-i filmet nézhettek előzőleg és most azt hiszik, hogy ott élnek benne ahol minden szép és jó..(Tudod ilyen filmekben szokott az összes 17 éves 28 nak kinézni saját kocsival meg felelősségtudattal.)

Te a valóságban élsz és amire számíthatsz az az, hogy a szüleid minimum elsüllyednek szégyenükben de ha olyanok akkor fel is pofoznak vagy sírva fakadnak.. Apád helyében minimum egy amolyan "fal adja a másikat" sallert lenyomnék a kis felelősségteljes barátodnak is..

Az életed egyik legszebb szakaszát elfelejtheted, haverokkal strandolás helyett gubbaszthatsz a visító kisgyermeked fölött miközben cseréled a pelenkáját. Én is mint pár előttem szóló eléggé felháborítónak tartom -ha nem is a szüleid miatt mert azt már sokan említették- de Te miattad kedves kérdező, hogy már 17 évesen szikla szilárd 'elvekkel' rendelkezel a témában holott egy ilyen .felelőtlen baleset. mellett inkább elbújhatnál valamelyik félreeső lebombázott ingatlanba -ha már a párod ezzel foglalkozik.(tényleg, mióta is vagytok együtt?)

...Mert Neked lesz a legrosszabb! Nem a szüleidnek akik már felneveltek 5 gyereket(vagy többet ha van fiú tesód is)

Eleve nem értem, hogy ha ennyire önzetlen !független! felnőtt, gyerekvállalásra képes kislánynak tartod magad mint ahogy azt pár negatívabb válasz után kifejezted, akkor miért ilyen nehéz dolog elmondani a szüleidnek? Ha valóban biztos lennél magadban meg a párodban- aki valószínűleg nem fog pár éven belül elhagyni mert tutira egymásnak teremtett titeket a világ örökkön örökké és ezt ez alatt a nemistudommiótavagytokegyütt év alatt stabilan érzitek.(abba, hogy hány évvel idősebb srác-vagy fiatal úr tette tönkre a kis kezdődő életedet inkább nem megyek bele mert arról sok másik topik szól)

Egyébként a napi 10.000-es 8 általánosos melóra én is kíváncsi lennék de nem muszáj ám leírni ide nehogy kimenjenek lekapcsolni a szervek a nagy feketézésben.

Node persze ettől a pénztől is függ, hogy lépes leszel e eltartani magatokat a párod fizetése mellett (aki- ki tudja- lehet hogy elhagy mert láttunk már széteső 7 éves kapcsolatokat meg 30 éves házasságokat is, akkor miért ne történhetne pont ezzel is valami) És azért valljuk be hogy egy 17 éves végzettségek nélküli lányka bármikor pótolható valószínűleg azon a bizonyos munkahelyen.

Ilyen instabil dolgokra hogy mersz építkezni? Vagy a szülők kőgazdagok?

Kérlek szépen adj még egy esélyt magadnak. Ne vetesd el a saját életedet.. a 10 hetes magzatnak még nagyon mindegy. Mindenkinek jobb lesz. Csinálj 3-4 jobb életet neked meg a családodnak, ahelyett hogy csinálsz ugyanennyi rosszat. A magzat nem érez nem lát nem hall semmit- ha hinni akarok akkor is csak - egyik el nem kezdődött álomból kerül át egy másik világba. Gondolj arra amikor alszol de nem álmodsz. Nehéz? ennyit érez a gyereketek most még. Később a valóságot fogja. Kíméld meg.

2014. jún. 14. 11:09
 25/53 anonim ***** válasza:
72%

Te jó ég....

Kedves utolsó, bizony egy 10 hetes magzat is érez...és ő is fog ha elveteti, méghozzá nem is akármit.

100 meg 1000 tini anyuka van, akik sokkal életre valóbbak, mint sok 30 éves.

Nekem is korán lesz babám,persze tök más a helyzet nálam, nem is akarok ezzel példálozni.

Ami viszont kedves kérdező nagyon valószínű, hogy akármilyen klassz is most a pároddal, még fiatal vagy, és nem tudom,hogy ő hány éves, de ezek a kis fiatal kapcsolatok, nem szoktak egy életen át tartani. Számolnod kell mindennel, mert annak a picikének egy stramm anyuci kell, és egy apuci aki a pénzt megkeresi. Rengetel lóvéba van ám egy baba, pláne magyarországon, ahol kb. semmit nem kapsz alanyi jogon. Te sem dolgozhatsz a szülésig, azt is kalkuláld bele...szomorú, hogy a tetves pénzen múlik minden, de sajnos így van.

A szüleid meg hát...igen az más tészta, rengeteg segítségre lesz szükséged, szintén anyagi, és fizikai téren. Elhiszem, hogy nem akarod elvetetni, én sem tenném/ tettem volna, de nagyon át kell szervezned az életed. Onnantól, hogy megszületik, ő kell az első legyen, és minden más mögötte...ami baromi nehéz lesz, akármilyen felnőttnek is érzed magad most a feladatra.

Én kívánom neked a legjobbakat, sok erőt, és kitartást, mert szükséged lesz rá:))

21 éves 36 hetes

2014. jún. 14. 11:46
 26/53 A kérdező kommentje:

17.igen koszonom,nem fogok abortuszra menni,mert az gyilkossag.

Es kitartok a velenenyem mellet,es ha mar en csinaltam ezt akkor en felelosegem lesz a tobbi is.

18/19.valaszolo

Igen mivel most nem tanulok igy egy ismerosomnel dolgozom napi 12 orakat es bebicsoszkodom,szeptembertol 2 re fogok vigyazni,es nem most kezdtem ezt.Tudom milyen egy gyerek.

20.es igen tudom hogy haza is kell vinni a korhazbol de a szuleim segitenek ebben.

2014. jún. 14. 11:55
 27/53 anonim ***** válasza:
27%

"100 meg 1000 tini anyuka van, akik sokkal életre valóbbak, mint sok 30 éves."

Persze és ezt mindig a tini anyák mondják. Elégé hiteltelen.

Még a gyereked gyámja sem lehetsz ha nem múlsz el addig 18 éves, szóval jobb lenne ha minél előbb elmondanád,mert szülő úgy érzi átvered nem vállalja a gyereked gyámságát, aztán mehet árvaházba, aztán te mit akarsz senkit nem fog érdekelni.

2014. jún. 14. 12:01
 28/53 A kérdező kommentje:

Igen dolgozom es ket gyerkocre vigyazom,ekozben takaritok,fozok,mosok,minden.tudom milyen egy gyerek.

Tudom hogy a szuleim nem fognak repesni az oromtol,de nem fogom elvetetni mert az abortusz gyerek gyilkossag,en ezek ellen vagyok,tudom hogy nem epithetek ezekre,de mar megtortent,es hiaba mondjatok ezeket,akkor is megtartom,azt is tudom hogy most az egesz eletemet at kell szervezni,de nem gond,es mivel soha nem jartam bulizni,meg szorakozni ezek nem hianyoznak most se,a haverjaim meg azokat hagyjuk....es lehet hogy jobb lenne ha nem lenne,de van es ennyi lehet hogy igy lesz a jobb.

A magzat is erez,es ha abortuszra megyek az meg fajdalmasabb.

Es olyan lelki betegsegem lesz,hogy belebolondulok.

Tudom hogy minden a penzen mulik,de megtudjuk oldani.

Es oke hogy nem tartanak orokke a kapcsolatok,de felelos o is es en is ebben,de megoldjuk.es koszonom a legy bator stb..szovegeket.meglesz

Vannak olyan tinik akik sokkal felelosebbek mint az idosebbek.

2014. jún. 14. 12:18
 29/53 anonim ***** válasza:
35%

Kár, hogy nem hiszem el a napi 10 ezres fizetést egy 17 éves szájából akinek érettségije és szakmája sincs..

Azt sem hiszem el, hogy a szüleiddel olyan bensőségesen jó a kapcsolatod. Ha így lenne, miért írtad ki ezt a kérdést?? Akkor miért nem mersz az anyád elé állni és megmondani neki, hogy terhes vagy???

Abban is hazudtál, hogy írod te és az apuka is dolgozik..Előtte meg azt írod hogy már nem is igazán vagytok együtt..

Szerintem csak hazugsággal mentegetőzöl, mert mások megírták, hogy a szüleid nyakába szülsz..

KOmolyan, én a szüleidet sajnálom a legjobban..Szerencsétlenek megint kínlódhatnak egy gyerekkel ami nem is övéké..csak azért mert a lányuk felelőtlen volt.

2014. jún. 14. 12:20
 30/53 anonim ***** válasza:
27%

"A magzat is erez,es ha abortuszra megyek az meg fajdalmasabb."

Nem mondom,hogy menj abortuszra, de amikor majd éhezik mert szüleid nem lesznek hajlandók helyetted eltartani mert átvered őket akkor szerinted nem lesz fájdalmas, neki?

Annyira felnőtt vagy akkor viselkedj úgy is és állj eléjük és vállald tetted következményét, mert pont a titkolozással bizonyítod mennyire gyerek vagy még.

2014. jún. 14. 12:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!