Kombinált teszt eredmények 35 fölött?
Azt olvastam/hallottam, hogy annyiféle eredmény, ahány helyen csinálják a szűrést, mert más és más markereket vesznek dominánsabbnak. Ezért nagyon kíváncsi lennék azon 35 fölöttiek arányszámára, akik tesztjét a Magzati Diagnosztikai Központ értékelte.
A válaszokat előre is köszönöm!
Down: 1:37000
Edwards: 1:9000
Szerintem nem annyi eredmény, ahány helyen csinálják, mivel a magzat méreteit és a vérvétel eredményeit, továbbá életkort és a családban előfordult betegséget veszik figyelembe.
Érdekes amit írsz, ahol én csináltattam, ott senkit nem érdekeltek a családban előforduló betegségek, de még az orrcsont megléte vagy hiánya sincs feltüntetve a leleten, azt viszont hangsúlyozzák, hogy a kockázatbecslés alapja minden esetben az anya életkora.
Az is érdekes, hogy még az eredményt sem ugyanazon kritériumok szerint közlik, mint pl. az Istenhegyi Klinikán. Az enyémen nem volt külön életkori és számított kockázat, csak egy eredmény Down-ra és egy Edwardsra, illetve olyan sincs, hogy közepes kockázat, mint az Istenhegyin, csak alacsony és magas.
Ezért feltételeztem, hogy más különbségek is előfordulhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!