Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Minek kell nőgyógyászhoz is...

Minek kell nőgyógyászhoz is járni?

Figyelt kérdés
A vérvételre a beutalót a védőnő adja ultrahanghoz nem kell beutaló. Ha kell valami akkor azt a háziorvos írja fel. Akkor a nőgyógyászhoz minek kell járni?
2014. jún. 5. 17:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem csak a méhszájvizsgálat miatt kell menni hozzá. Meg mindig megkérdezi, hogy van-e valami panaszom, én mondom, hogy nincs, és kész vagyunk. Soha semmilyen leletemet nem nézte még meg, csak beír a kiskönyvbe, és kész. Kb. 3 percet szoktam bent tölteni a rendelőben, vetkőzéssel-vizsgálattal-öltözéssel együtt.

Én most vagyok 30 hetes, eddig négyszer voltam: 11, 19, 24 és 30 hetesen.

2014. jún. 5. 19:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Hát én védőnőhőz 4-5hetente megyek, vérnyomás, súly mérés, illetve egy kis beszélgetés, leletek megbeszélése.

nőgyógyász ad beutalót, illetve a vizsgálati leleteket viszem neki és megnézi, beírja magának.

házi orvoshoz nem mennék, de mivel táppénzen vagyok így havonta megyek hozzá, vele is kis eszme csere, és kész.

2014. jún. 5. 20:30
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát ezt én is megkérdeztem már sokszor... 16 hetes vagyok. Elősszőr 6 hetesen mentem hozzá, hogy pozitív lett a tesztem, akkor hüvelyi uh-val megvizsgált, megállapította a terhességet és kész, le se szart... egy bunkó volt, többet nem is mentem hozzá. Azóta havonta egyszer megyek az adott vizsgálatok eredményeivel, megnézi (egy másik doki, ő rendes, de nem viszi túlzásaba) két perc és már mehetek is. Ja és beír néha a kiskönyvbe. Fizikailag még soha sem vizsgált meg.
2014. jún. 5. 20:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Az orvos az ultrahangon is látja, hogy nyitott vagy zárt-e a méhszáj. Minden orvos másképp csinálja, van aki minden alkalommal fizikálisan is megnézi (max. 5 mp), van aki soha, vagy csak nagyon ritkán.
2014. jún. 5. 21:09
 15/16 anonim ***** válasza:
70%
Bocsi, hogy eltérek kicsit, csak leírom, hogy nálunk meg pont fordítva van minden. Nem Magyarországon élek. Itt csakis kizárólag a nőgyógyászhoz kell járni terhesgondozásra. Nem kell védőnőhöz járni (ők a megszületett gyerekhez jönnek majd ki házhoz), nem kell háziorvoshoz sem menni semmilyen beutalóért, mert mindent a nődoki ír ki. A nőgyógyász végzi az UH-t is, nem külön szonográfus. A nődoki tölti ki a kiskönyvet is. A testsúlyt és a vérnyomást méri meg egy nővér, azt sem védőnő. Érdekesen más a rendszer. Ami egyrészt jó, mert itt nem őrlődünk fel a védőnők és háziorvosok között, de pl. nem ugorhatok be csak úgy a védőnőhöz, hogy ugyan hallgasson már szívhangot, ha úgy érzem, hogy megnyugtatásul ez kéne, merthogy nincs védőnő, aki szívhangot hallgatna.
2014. jún. 5. 23:12
 16/16 anonim ***** válasza:
A terhesség szabályosan 10 hold hónap, és nem 9 hónap. ebben igazad van. :D [link]
2014. jún. 6. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!