Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit pakoljak össze a babának...

Mit pakoljak össze a babának és magamnak? Hol tudom ezt a listát letölteni?

Figyelt kérdés
Már kerestem a Gyöngyösi kórház honlapján, de nem találom.
2014. jún. 2. 12:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Hasznos tudnivalók

A legszükségesebb felszerelés a kórházi tartózkodás alatt az anyáknak:

• 2-3 elöl gombolós hálóing

• 2-3 szoptatós melltartó (melltartó betét)

• bugyik, zoknik

• papucs (2 pár) külön a zuhanyozáshoz

• köntös

• 2 normál törölköző

• kéztörlő, mell és gátápoláshoz

• szappan, tusfürdő, testápoló, dezodor, fogkrém, fogkefe

• papírzsebkendő, WC papír, szalvéta

• betétek

Szűlőszobába ajánlott:

• iratok: terhesgondozási könyv,TAJ kártya, leletek (terhességgel összefüggő)

• házassági anyakönyvi kivonat másolata (3 hónapnál nem régebbi)

• apasági nyilatkozat

• személyi igazolvány és lakcím kártya

• párna

• szőlőcukor, ásványvíz, háztartási keksz, citrom, szájvíz

• apának papucs

Az újszülött ruházata hazamenetelkor (ezeket elég hazaadás napján behozni)

• babahordozó

• 2 db textilpelenka

• pelenka

• body

• rugdalódzó

• sapka

• évszaktól függően: vastag kabát, vastag sapka, takaró, bundazsák

2014. jún. 2. 12:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg olyantól, aki ott szült vagy a kórházban. Van, ahol kötelező az ottani ruha a babának, van ahol elvárják, hogy vigyél. Ha viszel, akkor 5 rugi, 5 body, sapka, takaró, ruhapelus ami célszerű, ha valami kell meg majd beviszik neked. Pelenkát popsitörlőt van ahol kell vinni, van ahol adnak. Magadnak köntös, 3-4 hálóing, zoknik, bugyi (egy amibe előre teszel betétet), inkontinencia+sima betét, tisztálkodószerek, wc papír (célszerű a nedves wc papír a sima helyett), pohát, evőeszköz, 2 papucs (egy a fürdéshez), 2-3 törölköző (egy kisebbet rakj az intim résznek, könnyebb úgy).
2014. jún. 2. 12:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Én kaptam ilyen listát a védőnőtől. Ha gondolod, és adsz egy email címet, szívesen átküldöm. Én Fehérváron fogok szülni, de nem hiszem, hogy sokban különbözne.
2014. jún. 2. 13:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a kórházban kaptam a listát, amikor benn voltunk a párommal. Szerintem te is nyugodtan menj be és kérj a szülésznőktől vagy a kórházi védőnőtől. A lista jól leírja, hogy állítsd össze a csomagot, mi az amire közvetlenül szükséged lehet (ezt egy kisebb szatyorba lehet tenni) és mi az ami a benntartózkodás alatt kellhet. Pl gyöngyösön sok mindent adnak a babának nem kell becipelni :) a lista nekem is el van téve, mert most a másodiknál is jó lesz majd :) valami hasonló, mint amiket az első írt egyébként.

2014. jún. 2. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!