Jártok kismama tornára vagy előkészítőre? Én még nem voltam és nem is nagyon akarok, mert nehéz lenne megoldanom. Mik a tapasztalatok? Mi van ha nem megyek? 31 hetes km
Én itthon tornáztam terhesen, előkészítőre pedig nem jártam, mert nem akartam hallani még véletlenül sem semmilyen szüléstörténetet (nagyon féltem). Itt sem olvastam semmi ilyesmit. Még meg tudtam szülni, a doki és a szülésznő segítettek, mikor és hogy vegyem a levegőt, stb. A babaápolás nálam jött magától, nem kellett ehhez tanfolyam, szerintem ez annyira ösztönös és természetes.
Én 2 óra alatt megszültem, egyből tudtam szoptatni, nem volt semmi gond.
Persze ha mégis van valakinek problémája a szoptatással, készen áll ezer ember, hogy segítsen, pl orvos, nővérek, védőnő, barátnők, anyukák, fórumok, stb.
Összefoglalva, szerintem nem maradsz le semmiről.
Én is itthon tornázgattam, amíg ment, mert az utolsó hónapban már semmi ilyenhez nem volt kedvem:) Egyszer voltunk felkészítésen, amikor a szülésről volt szó, mert a párom be akart jönni, és úgy gondoltam, akkor nem árt, ha picit tájékoztatják. De felesleges volt, mert szegénykémnek csak a szeme kerekedett, kedve nem jött meg tőle, nem is ment el, az egésznek annyi volt a hatása, hogy eldöntötte, a fejemnél fog állni:))
Felkészítésnél szerintem arra érdemes elmenni, amelyiknél a szülőszobát, meg az osztályt mutatják be, de ha jó fej a szülésznőd, vagy a dokid, akkor megmutatják külön:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!