A 28. hetünket tapossuk a bébimmel és eddig dolgoztam, de mostanra nagyon elfáradtam. És a derekam is majd leszakad. Hogy bírják a kismamák ezt a meleget?
Szia!
Szerintem teljesen természetes, amit érzel.
Nekem is majd leszakad a derekam (szerintem nem bírja a megnövekedett sulyomat).
Ráadásul, most a hirtelen meleg beköszöntekor állandóan elájulhatnékom volt. És természetesen a meleg miatt dagad a lábam.
Kitartás neked!
26 hetes kismami
Sajnos általában igy szokott ez lenni. Nem tudom milyen munkát végzel, de ha ülő munkát, akkor ideje abbahagyni, kettőtök érdekében. Persze, mindenki eltervezi, hogy a legutolsókig kihúzza a munkahelyén, de valószinűleg Nálad most jött el az a pillanat. Csúnyán hangzik, de veszélyes is lehet, ha nem hagyod abba.
Nincs már sok hátra, a maradék kis idődet töltsd ki sok pihenéssel, a magad kényeztetésével. Persze az elején nagyon rossz egyedül otthon lenni, meg hát mindig van mit csinálni, de ott akármikor mondhatod azt, hogy most egy kicsit elég, és lefekhetsz, leülhetsz pihizni, aztán folytatod.
Én is a 28 héttől hagytam abba, és hihetetlen, de a babóm is megérezte, sokkal közvetlenebb a kapcsolatom vele, sokkal többet tudok magunkra figyelni!
Nekem állómunkám van és ez az első terhességem. Baba előtt nagyon sok mindent bírtam, még tíz óra munka után is pörögtem és rohantam, így én kis naiv azt gondoltam, hogy 33-34. hétig dolgozni fogok. Az első trimeszterben nem is volt gond, azon kívül, hogy szinte alvajáró voltam, viszont akkor épp munka közben történt valami, ami veszélybe sodorta a babát, így a következő hat hetet ágyban töltöttem. Végül visszamentem dolgozni, de szembesülnöm kellett azzal, hogy rengeteget változtam: három óra állás-járkálás után már nagyon fáj a derekam, munka után pedig örülök, ha egyben hazajutok, így már csak nevetni tudok azon, hogy én milyen tervekkel vágtam neki a terhességnek. Végül 26 hetesen rakom le a lantot és köszönök el a munkától.
A meleget nagyon rosszul bírom, pedig baba előtt imádtam. Szerencsére külföldön élek, így nem kell elviselnem az otthoni kánikulákat, de itt most egy hétig volt 30 fok környékén a hőmérséklet, a nap egész nap betűzött a lakásba és a járt erőm nem volt, nyűgöd voltam és erősen szenvedtem, bevizesedtem és még hőemelkedésem is volt, valamint napokig tartó fejfájásom.
Te érzed, hogy mennyit bírsz, minden terhesség más, úgyhogy ne a szomszédhoz vagy a rokonhoz viszonyítsd magad, aki szülésig dolgozott. Ha fáradt vagy, akkor pihenj. Tény, hogy a munkának egy előnye van: sokkal kevésbé unalmas, mint itthon ülni hosszú heteken keresztül és szinte röpül az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!