Ha kijön a nyákdugó utána kezdünk el tágulni?
Hát én nem tudom, mert nekem 40+3nál ment el a nyákdugóm, 40+5nél indult be a szülés, de totál zárt voltam még a vajúdás első 10 órájában is.
Mi ujság kérdező? :)
nekem kijött kedden a nyákdugó, szerdán mentem a rendes vizsgálatra, nst-re (ctg-re) és vizsgálat alapján az orvos azt mondta, szorosan zárt a méhszáj, még akár a két hét is megvan. (38. héten voltam)
másnap szültem.
tehát nem feltétlen mondanám azt, hogy kinyílik a méhszáj, és azért megy el a nyákdugó. vagy lehet, kinyílik, de nem marad nyitva (?) minden esetre nálam nem volt akkor tágulás, mikor elment a nyákdugó.
amúgy mikor kellett, tökéletesen tágultam, gyorsan, szinte fájdalommentesen szültem. nekem két napig pecsételgetett a nyákdugó...
(barátnőmnek úgy indult be a vajúdás, hogy egyszer csak elfolyt a magzatvíz... azt mondja, a nyákdugó is elment, megtalálták a több liter parkettára kifolyt vízben úszkált. olyan volt, mint a fehér viasz... ki ilyen, ki olyan) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!