Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg abba lehet hagyni a...

Tényleg abba lehet hagyni a vércukormérést ha jó a cukrom? Mondtak valamelyikőtöknek ilyesmit terhesség közben?

Figyelt kérdés
Nálam több, mint valószínű egy terhességben észrevett 2-es típusú diabéteszről van szó, be is állítottak inzulinra. A cukraim tényleg jók. De azért furcsa, hogy a doki azt mondja ne méregessem állandóan a cukromat elég egy héten 2-szer. (pl. Mi van, ha evés előtt már alacsony, az inzulint beadom, kivárom a 20 percet, és kajálás előtt behipózok? vagy: Honnan tudjam, hogy az inzulin igényem nem változik -e?) Vagy csak én lihegem túl a dolgot? Üdv: Eszter 12. hét 0. nap

2014. máj. 30. 09:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Egy inzulinos cukorbetegnek nem terhesen is naponta többször mérni kell. Én terhesen minden főétkezés előtt és után mértem, lefekvés előtt, plusz ha furán éreztem magam, akkor mindig. Napi 8-9 mérés biztos megvolt.

Egyébként az is biztos, hogy változni fog az inzulinigényed, tehát emiatt is mérni kell, illetve a hipózásban is igazad van.

Esetleg olyat tudok elképzelni, hogy nem olyan súlyos a cukorbetegséged és ezért mondta ezt a doki. Én a terhesség alatt találkoztam olyannal, aki pl. reggelihez 2 egységet szúrt, összehasonlításképpen én 18-ról indultam, a végén már 24 körül szúrtam. Neki sem kellett annyit mérni, mint nekem, de 2 egységtől nem is lehet behipózni, illetve akinek ilyen kevés inzulin elég a reggelihez, annak nem hiszem, hogy nagyon fel szokott menni a cukra.

2014. máj. 30. 09:56
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én 10-et szúrok reggel és délben, este 8-at a hosszú hatású 6 Humulin N és R inzulint kapok. A hipotól óva intett a doki. Azt mondja, 1-1 magasabb érték még mindig jobb,mint 1-1 hipo. A főétkezések előtt és után mérek. Az elején éjjel 2-kor is mérni kellett. Mondjuk erről örömnel lemondtam.
2014. máj. 30. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!