Tényleg abba lehet hagyni a vércukormérést ha jó a cukrom? Mondtak valamelyikőtöknek ilyesmit terhesség közben?
Egy inzulinos cukorbetegnek nem terhesen is naponta többször mérni kell. Én terhesen minden főétkezés előtt és után mértem, lefekvés előtt, plusz ha furán éreztem magam, akkor mindig. Napi 8-9 mérés biztos megvolt.
Egyébként az is biztos, hogy változni fog az inzulinigényed, tehát emiatt is mérni kell, illetve a hipózásban is igazad van.
Esetleg olyat tudok elképzelni, hogy nem olyan súlyos a cukorbetegséged és ezért mondta ezt a doki. Én a terhesség alatt találkoztam olyannal, aki pl. reggelihez 2 egységet szúrt, összehasonlításképpen én 18-ról indultam, a végén már 24 körül szúrtam. Neki sem kellett annyit mérni, mint nekem, de 2 egységtől nem is lehet behipózni, illetve akinek ilyen kevés inzulin elég a reggelihez, annak nem hiszem, hogy nagyon fel szokott menni a cukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!