Lehet, hogy terhes vagyok?
Hallottam az IR-ről igen :(
Nekem amúgy normál értékű szokott lenni a vércukrom általában, de elmegyek majd egy terheléses vércukorszint vizsgálatra, hátha beutalnak...háziorvos utalhat be, ugye?
Hello :) Az IR miatt írnék most Nektek. Nem tudom, hogy ha házilag mér valaki vércukor szintet, az mennyire hasonlít arra, amikor orvosi körülmények között végeznek terheléses vércukor vizsgálatot, csak kíváncsi voltam, mi fog kijönni így, első körben.
12 óra körül ebédeltem, majd este 17.48-kor megmértem egy diabéteszes ismerősöm vércukorszint készülékén (aki több évtizede diabéteszes)az éhgyomri értékemet (gondolom, ha az ebéd után eltelt majdnem hat óra, az már akkor éhgyomri értéknek számít...vagy nem? Javítsatok ki, ha tévedek, mert nem vagyok nagyon otthon ebben :))és akkor az éhgyomri 4,7 volt, majd rá másfél órára (biciklizés után) 5.0 volt az értékem.
Majd persze el szeretnék menni orvosi terheléses vizsgálatra is, de ezek így nagyjából egész jó értékek, nem? Nálam magas vércukor érték még nem volt, alacsony viszont már igen. Régebben, ha 10 vagy 11 óráig nem ettem, akkor volt, hogy lezuhant 2-es érték alá, ezért azóta mindig reggelizek. De ez kizárólag akkor, ha kimaradt a reggeli, és már kopogott szemem az éhségtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!