Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz, hogy nem szabad fagyit,...

Igaz, hogy nem szabad fagyit, tiramisut, meg pástétomot enni a kismamának?

Figyelt kérdés
Tudja valaki még mi az amit nem szabad?
2007. okt. 16. 14:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Már miért ne ehetnél fagyit,tiraisut???csak ne sokat a cukortartalom miatt.Amit nem ehetsz,az a nyers hu´s,(de gondolom,hogy nem is ra´gcsálnád),ebbe tartozik a szu-si is.Egyél mindent amit megkívánsz.Gondosan fözzél meg mindent a bakte´riumok miatt.

sok gyümölcs,zöldse´g,folyadék.(Lehetöleg víz)Napi 2-3 l.

Kevés cukor,vagy édesi´tö.Ha lehet az édesítöket kerüld.

Inkáb használj szölö cukrot.

26 hetes kismama.

2007. okt. 16. 14:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Fagyit egyél nyugodtan, én is ettem végig, imádom, meg cukrász vagyok. Csak vigyázz a torkodra. Azt nem tudom, hogy tiramisut szabad-e, nekem mindenesetre meg kellett kóstolnom párszor, de nem ettem sosem normális adagot belőle, mert nem nagyon szeretem. Talán a kávé miatt? Nem hiszem.

Amit nem szabad:

- camabert típusú sajtok (vetélést okozhatnak)

- márványsajt (ua.)

- nyers húsok (tatár bífsztek, ilyesmi)

- nyers tojás

Olyan ételeket ne egyél, amikben ezek vannak, továbbá fontos és alapvető, hogy minden ételt alaposan meg kell főzni, hogy elpusztuljanak benne a kórokozók (tehát semmi angolos husi, meg ilyesmik), illetve, hogy mindent jó alaposan meg kell mosni, gyümölcsöt, zöldséget. És ne vásárolj bizonytalan eredetű dolgokat, pl. nem ajánlom hogy nagy áruházakban előrecsomagolt darálthúst vegyél mert sokszor abból a húsból csinálják, amit már egészben nem lehet eladni. Jó ha elkerülöd azokat az ételeket, amik sok tartósítószert, színezéket, segédanyagot, ízfokozót tartalmaznak. Pl. zacskós levesek és tasakos tésztaszószok, Smack leves, ilyesmik. Néha néha persze szabad, ha megkívánod, de azért ne egyél ilyesmit minden nap. Ez vonatkozik az üdítőkre is (kóla és társai). Mondjuk én az egész terhességem alatt Ice Teát ittam (pedig nem szokásom üveges italokat inni, mindig vizet szoktam), mert nagyon kívántam, de megnéztem, hogy melyikben van a legkevesebb E-betűs, meg mindenféle szintetikus anyag.

Annyira nem vészes ám, egy-két ilyen tilos dolog van, amiket leírtam (remélem nem hagytam ki semmit), amúgy mindent lehet enni, amit kívánsz, csak kerüld a mesterséges, szintetikus dolgokat. Ja, mégvalami, a sóval csínján bánj, mert fel fog vizesedni a lábad (ezt nem hittem el, aztán nagyon durván néztek ki a lábaim).

2007. okt. 16. 14:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem vagyok cukrász, csak itthon szoktam tiramisut csinálni, és bizony annak a 2 fő összetevője a mascarpone nevű lágy sajt, a másik pedig a nyers tojás. A rumról már nem is beszélek! A férjem imádja, most terhesen is csinálom, de nem ennék belőle!
2007. okt. 16. 16:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Tiramisuban van nyers tojás meg lágy sajt, az tényleg nem ajánlott, de a fagyi az ok szerintem leszámítva, hogy hízlal:)
2007. okt. 16. 19:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Eredeti recept szerint a tiramisuban nincs rum, csak kávé. A mascarpone sajt nem ártalmas a kismamáknak, mondjuk elárulok egy titkot: még a legelitebb cukrászdákban sem tesznek bele valódi mascarpone sajtot, csak port :S Mondjuk a tojás sem úgy kerül bele, mint otthon. Szóval erről csak annyit tudok mondani, hogy boltit nyugodtan lehet enni (mert az tulajdonképpen mű dolgokból van), otthoni, rendes tiramisut meg csak vigyázva...
2007. okt. 16. 20:25
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy a májat sem szabad túlzásba vinni, mert a túl sok A vitamin árthat a baba fejlődésének.

Ezt kismama könyvekben olvastam,ezért gondolom, hogy van alapja.

2007. okt. 21. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!