Ha lett két pozitív tesztem, akkor az orvosi vizsgálatot leszámítva mik azok a dolgok, amikre azonnal figyelni kell?
Sokan 4 hetesen még nem is tudják, hogy terhesek. :)
Amit terhesen nem lehet: dohányozni, alkoholt inni, nyers húst (pl tatár bifsztek), nyers tojást enni (pl házi majonéz). Nem ajánlatos a penészes sajt(pl camambert).Gyümölcsöt, zöldséget csak mosva.
Ha van cicád, az almát vagy ne Te cseréld, vagy nagy odafigyeléssel, a toxoplazma fertőzés miatt.
Fájdalomcsillapítóból csak a paracetamol ami szedhető, pl a Panadol. De ez is csak, ha nagyon muszáj. Ne emelj nehezet, ne menj röntgenre.
Tilos továbbá a szoli, ha hajlamos vagy fertőzésekre akkor az uszoda, strand sem ajánlatos.
Kezd terhesvitamint szedni, bár szerintem, ha fogyasztasz elég vitamindús ételt, nem feltétlenül fontos a vitamin. De az orvos úgyis elmondja majd, hogy mit szedj és mit ne. :)
Sportok: nem kell abbahagyni, ha eddig sportoltál,de a tempóból érdemes visszavenni. Én zumbáztam, azt nem engedi az orvosom, sőt semmilyen kardió edzést, de pl a bicikli, gyaloglás, séta ilyesmi lehet.
Ennyi jutott eszembe hirtelen.
Köszönöm, ilyesmikre gondoltam. :) A macskás dolog eszembe sem jutott. A szülői házban az ágyamon szokott aludni a cicus, hát, akkor ennek vége.Nem lehet kardiózni? Érdekes, és kár, mert én is azt szeretem.
Ha valakinek eszébe jut még vmi, azt szívesen fogadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!