Honnan lehet tudni, hogy magzatvíz szivárog? Vagy miből lehet arra következtetni, hogy az magzatvíz?
Figyelt kérdés
38 hetes kismama vagyok és kicsit tapasztalatlan ezen a téren.Vannak időszakok mintha pisiltem volna egy keveset,és esténként igen szoktam görcsölni mielőtt elalszom.Van olyan este,hogy arra kelek,hogy egy kis görcsöt érzek és feszít a hasam.Ez mitől lehet?2009. dec. 27. 14:37
1/6 anonim válasza:
Szia!
Nekem a szülésznőm azt mondta, hogy tegyek be papírzsepit, és ha átázik teljesen, akkor az magzatvíz.
A görcsök és a feszülés teljesen termésezetes dolog. Közeleg az idő:) nekem is sokszor és sokat görcsölt,feszített az utolsó napokban:):)
Boldog babavárást, könnyű, gyors szülést kívánok Neketek:):):)
2/6 anonim válasza:
Amikor csak szivárog a magzatvíz, az olyan érzés, mintha bepisiltél volna. Nem tudod visszatartani, csak jön. Nekem kicsit véreskés volt, mert már tágultam is közben. A tisztasági betét egy pillanat alatt átázott még a szivárgástól is. Ha rendesen elfolyik, az pedig olyan, mint egy vízesés:-), semmivel nem tudod összetéveszteni. Gyors és könnyű szülést!!!
3/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
Kell valami biztosítás szülés után mert az egyik kismamától megkérdezték,hogy van e biztosítása vagy elrendezte e már.Tőlem nem is kérdezték meg,de nem is szóltak hogy kell??!!
2009. dec. 27. 16:30
4/6 anonim válasza:
Mindenkinek kell biztosítás. Ha volt munkaviszonyod a terhesség előtt, és így, vagy táppénzről mész szülni, akkor biztosított vagy, nem kell semmit sem intézned.
5/6 A kérdező kommentje:
Nem dolgoztam a terhesség előtt.Idén májusban vizsgáztam azaz szakmunkásvizsgát tettem.
2009. dec. 28. 16:27
6/6 anonim válasza:
Amíg suliba jártál, biztosított voltál, de most már nem, hacsak nem fizeted az APEH-nak az EHO-t. Ha nem fizetted, akkor nem vagy jogosult az ingyenes egészségügyi ellátásra, tehát szülés után készülj fel egy komoly összegű számlára. Esetleg próbálj meg azonnal intézkedni, és visszamenőleg kifizetni, mert még mindig olcsóbb, mint biztosítás nélkül szülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!