Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan cserélődik a magzatvíz?

Hogyan cserélődik a magzatvíz?

Figyelt kérdés
Azt olvastam,hogy a magzatvíz állandóan cserélődik 3 óránként.Ez hogyan megy végbe?
2009. dec. 27. 08:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ebben úgy a magzat, mint a lepény részt vesz. Némileg leegyszerűsítve: a lepény magzati felszínén termelődik, egy egyensúlyi folyamat révén vissza is szívódik. A magzat nyeli is a magzatvizet, ugyanakkor 'bele is pisil' a magzatvízbe.
2009. dec. 27. 09:25
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
A magzatvíz a te vizeleteddel cserélődik.
2009. dec. 27. 09:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez engem is érdekel. Kipisiljük a magzatvizet? Azért is kell olyan gyakran menni?
2009. dec. 27. 11:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok

Dehogy pisiljük! Ennek semmi köze a sűrű pisilési ingerhez! A magzatvizet a lepény termeli, ezt a baba issza, pisili és a lepény is szívja vissza. Így cserélődik.

A sűrű pisilés inkább amiatt van, hogy a növekvő méh nyomja a hólyagot. A 9. hónapra a belső szervek átrendeződnek, összenyomódnak, láttam erről egy filmet, elég félelmetes volt, főleg hogy ott gyorsítva mutatták. :)

2009. dec. 27. 14:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok...

És szerinted miután a lepény "felveszi" az elhasználódott magzatvizet mi lesz vele???

A mi szervezetünk segítségével ürül ki, nem 9 hónapig gyűlik benne a vizelet stb dolgok...

a 36. hétig kb. 1200-1500 ml a tartalma, majd a 38-40. hétre ez kb 700-900 ml-re csökken? Akkor hova tűnik? elpárolog a felesleg?...még eddig nem köhögtem fel magzatvizet....ti?

2009. dec. 27. 19:09
 6/8 anonim ***** válasza:
80%
Ajja, első 2, akkor most mi tudatlanok kinek higgyünk? :)
2009. dec. 28. 07:43
 7/8 anonim ***** válasza:

"A jobb megértés kedvéért: Honnan van a magzatvíz, és mi lesz vele?

A magzatvizet a 12. hét után szinte teljes egészében a magzati vese termeli, azaz a magzatvíz a magzat vizelete. A magzatvíz az egész terhesség alatt folyamatosan termelődik, ezért valahol el is kell "tűnnie" azért, hogy egyensúly álljon be. A megoldás: a magzatvizet a magzat lenyeli, a gyomrába kerül (ezért látható a magzat gyomra, mert víz van benne) és felszívódik. A víz így a magzat vérkeringésébe kerül, a benne lévő anyagok és a víz egy része a köldök-lepényi keringésen keresztül az anyába kerül, más részét a magzati vese ismét kiválasztja."

Egy doki válaszol rovatból másoltam.

2009. dec. 28. 08:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Ismét első vagyok

Nyilván, ha már a méhlepénybe felszívódott, bekerül az anya keringésébe és kiválasztódik a vizelettel, de elsősorban a lepény szívja fel. Nem közvetlenül jut a húgyhólyagba. Én így értettem a magzatvíz "eltűnését". Én is 'orvos válaszol' kérdésből másoltam idézetet. Az utolsó is azt írja, hogy a 12. héttől termeli a magzati vese, de addig csak a lepény "produkálja" a magzatvizet. Tehát ahogy én értelmezem ezt a témát:

Lepény magzatvizet termel -> baba elkezdi lenyelni, ahogy iszik emészti - > kipisili -> lepény egy részét felszívja, ami utána az anya szervezetén keresztül a vizeletbe ürül, másik részét a baba újra megissza -> 12. hét után lepény nem termel több magzatvizet, csak a baba veséje termeli ezután amit újra kispisil, majd megint iszik belőle.... és így tovább, amíg ugye el nem kezd egyre kevesebb magzatvíz lenni és elérkezik a születés. Persze egészen pontos választ egy orvos tudna mondani, de ez az én értelmezésem.

2009. dec. 28. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!