Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor derül ki a szülés...

Mikor derül ki a szülés dátuma? Hanyadik hónapban derül ki a baba neme?

Figyelt kérdés
Csupán ennyi. 5. 6. hétnél tartunk (a párom) de érdekelnek ezek az apróságok is :)

2014. máj. 4. 09:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Első körben az utolsó menstruaciotol számolják a szules várható dátumát, kesobb majd pontosíthatnak (12. het utan), ha szükséges, de a babák nagy része nem a kiírás napján születik úgysem :)

Az, hogy mikor derül ki a baba neme, attol fugg, hogy a dokinak mennyire jo az uh-ja, vagy a baba merre fordul. Mi a 24. heten tudtuk meg, hogy fiú, addig mindig ugy fordult, hogy sehogy sem látszott :)

2014. máj. 4. 09:09
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az orvos azonnal kiszámolja a valószínűsíthetően dátumot az utolso menstruaciod alapján. A 16. het körül mar megállapítható a nem, ha ugy fordul a baba.
2014. máj. 4. 09:10
 3/15 anonim ***** válasza:
Nekem a 19. heti ultrahangon majdnem biztosra mondták, hogy kisfiú lesz, aztán a 29. héten már 100% volt. Kisfiú is lett, nem ért meglepetés. A hatodik héten, az első orvosi vizsgálaton kiszámolta a doki az utolsó menzesz első napja alapján a szülés várható időpontját.
2014. máj. 4. 09:12
 4/15 anonim ***** válasza:

A baba születési dátumát nekem a védőnő számolta ki az 1. találkozásunk alkalmával a 9. héten, de elvileg a dokinak kellett volna ezt a terhesség megállapításakor, de az én dokim semmivel se foglalkozott, váltottam is.

A baba nemét pedig, olvastam már itt gyakorin, h volt, h a 13. héten állapította meg magándoki, de az még egyáltalán nem biztos. Az én dokimnak nincs olyan jó uh-ja, a 14. héten azt mondta, h a következő kotrolln már látni fogja a nemét (ha úgy fordul), azaz a 18. héten.

Gratulálok a babához!

2014. máj. 4. 09:23
 5/15 anonim ***** válasza:

Amikor terhesség gyanúval elmentem orvoshoz, ő egyből kiszámolta a születés dátumát, majd mikor először felkerestem a védőnőt ő is kiszámolta. Az utolsó menstruációból számolják mint már írták előttem.

32 hkm

2014. máj. 4. 09:43
 6/15 anonim ***** válasza:

Utolsó menstruációból kalkulálnak először, aztán korrigálnak, ha kell. Nálunk a 7-8. hét körül már látszott, hogy kisebb a baba a számított koránál. Számoltunk az orvossal, méregetett, egy héttel kisebbnek számolta. És még ennél is később született egy pár nappal. Védőnőnek mindig szólnom kellett, hogy nem az ő számítása a jó.

Mindkét gyereknél kb. félidőben derült ki a neme.

2014. máj. 4. 09:51
 7/15 anonim ***** válasza:

elsőre a mensturáció alapján számolják, ezért kérdezik mindig mikor volt az utolsó menstruáció. Aztán a 12. héten már gondolom jobban látják, jobban tudják mérni, így ott bekorrigálnak, de nem kell óriási különbségeket elképzelni.

Nekem elég rendszertelen volt a menstruációm, de így is "csak" 7 nappal hozták előrrébb a szülés várható időpontját, de amúgy is korábban szültem, ritka hogy valaki a kiírt napon szül, úgy két héttel előtte már bármikor szülhet.

A baba neme a genetikai vizsgálaton derült ki és teljesen egyértelműen látszódott a kukac :) ez olyan 20. hét körül van. De nem mindenkinek látszik, van akinél később fordul úgy a baba, hogy látszódjon egyértelműen.

2014. máj. 4. 10:24
 8/15 anonim ***** válasza:
nekem a 12. heti UH-n mondták meg a szülés lehetséges dátumát. A 12. heti UH után nem is megzek Uh-ra, majd csak egészen a 20-22. héten valamikor (amikor időpontot adnak), várhatóan ott már kiderül a neme. De ez orvosfüggő is, mert pl. az én orvosom nem szereti megmondani, csak egészen a terhesség végén. Követelőzni kell, h árulja el.
2014. máj. 4. 11:45
 9/15 anonim ***** válasza:
Miért az utolsó menzesz első napjától számolnak az orvosok? Hiszen a fogantatás akár hetekkel később is lehet, miért nem onnantól számolnak?
2014. máj. 4. 15:26
 10/15 anonim ***** válasza:
Mert az utolsó menzi első napját pontosan meg lehet mondani, a fogantatás napját meg sokszor nem lehet pontosan megmondani.
2014. máj. 4. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!