Nagyon rossz Afp. Nagyon meg vagyoj ijedve.25 éves vagyok első babámmal terhes. Az Afp értékem 0,28? mit tegyek. Nagyon félek. Valakinek volt ilyen alacsony?
nyugi lassan megszűnik majd nálunk is ez a vizsgálat, külföldön már nincs is.
azért menj tovább, genetikai tanácsadás stb.
ami a legtutibb az aminocentézis, vagy hogy mondják, amikor magzatvízből vesznek mintát, tudom,hogy nem a legkellemesebb és akár vetélési százaléka is lehet, de az 100% biztosra ad eredményt és tuti megnyugszol, hogy nem beteg a baba. A mai világba is születnek sajnos beteg babák, a fejlett orvostudomány ellenére is, mert minden csak becslés, a kombinált teszt is csak egy százalékot ad meg, a magzatvíz meg tuti.
De nem lesz semmi baj!!!!!
Az alsó értékeknél nagyon nagy az átfedés rendellenességgel terhelt és egészséges magzatnál. Ha magas lenne, akkor jobban aggódhatnál... Ha minden okés volt a 12 hetes UH-n, akkor ne aggódj.
Nézd meg az ábrát:
Egyébként júniustól kiveszik a protokollból ezt a vizsgálatot.
Ha nem láttak eltérést, akkor minden rendben, nyugodtan dőlj hátra. Nekem 15 évvel ezelőtt volt neg. tapasztalatom AFP-vel, már akkor a 15. hetes magzatnál kiszúrták, a mai technikával sokkal jobban látszik minden.
Egyél egy kis csokit :-)
Na hát ez a baj hogy csak Julitól törlik el.Én jövő héten csüt megyek Afp re és majd megint idegeskedhetek hogy mi lesz az eredmény!
Az előző terhességemnél túl alacsony volt azt hittem rosszul leszek,csináltak 4 nap múlva kicsit jobb lett de nem nyugodtam meg!
De végülis egészséges lett a lányzónk !
Igen, kár, hogy nem húztátok ki júliusig. :( Felejtsd el ezt a vizsgálatot gyorsan. Önmagában semmit nem jelent. HCG értékkel, tarkóredővel egyebekkel esetleg, de így semmit. Nem szólhatok bele, de a magzatvíz mintavételnek (szerintem) magas a vetélési kockázata. Igaz, hogy tuti. És ha megtudod, hogy minden ok volt és elveszíted. ezzel is együtt kell tudni élni.
Nem lesz semmi baj!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!