Ha már nyitva a méhszáj 2 ujjnyira, akkor bármikor jöhetnek a fájások?
40+5 hetesen szültem. 1 hét alatt a teljesen zárt méhszájam 2 ujjnyira kitágult, akkor küldtek szülőszobára és indították a szülést. Fájásom egyáltalán nem volt, néha-néha az utolsó két hétben volt, hogy este görcsöltem picit, ami tényleg csak éjszakánként 1 alkalom volt, de el is múlt. Az utolsó hetekben minden este úgy feküdtünk le, hogy lehet, hogy hajnalban menni kell? De aztán felkeltünk és semmi nem történt. :) Viszont az utolsó héten már kb. fél óránként keményedett a hasam.
Tehát kitartás, már nem sok van hátra, de tényleg nem lehet előre megmondani, már bármikor jöhet a szülés! Egyébként ha már úgyis mostanában szülsz, lehetne 2010. első babája is, nem? :D
Könnyű és gyors szülést kívánok!
Én is a lányommal már a 37.héttől 2 ujjnyira nyitva voltam. 40 hét 1 naposan NST után néztek amniot és azt mondta a doki h 2-3 ujjnyi és ha mensis szerű görcsöket már érzek, akkor ne várjam meg míg 4-5 percesek lesznek, hanem menjek be rögtön.
Be is mentem, bár összevissza voltak egyáltalán nem is fájdalmas görcseim...nem is hittem el h szülni fogok :)
Ez volt fél3-kor.
3ra felvettek a szülőszobára, ctg-re feltettek, 4kor repesztették a burkot és fél5 re meglett a lánykám:)
Nekem azt mondta a dokim h ha 2-3 ujjnyinál burkot repeszt akkor onnan már gyorsan meglesz a baba, ezért semmiképp se otthon várjam be míg megreped a burok magától. (ha egyáltalán repedt volna).
Szóval ezzel csak azt akarom mondani h amit keményedésnek érzel lehet h már az is nyitja a méhszájat, ha valamiféle rendszert észlelsz bennük (a keményedésekben) akkor én azért elindulnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!