Gyöngyikee kérdése:
Megnéznétek? Gond lehet?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma voltam 35hetes ultrahangon ahol ezeket az eredmènyeket kaptam..:
BDP:84,8mm
FL:62,3mm (32hèt +5nap)
AC:297,3mm (33hèt +5nap)
Lepénytapadás: hàtsófali
Átlagos mennyiségü magzatvi
Magzati malformmatiora utalo jel nem láthatò. Uh-val mért terhessègi hèt 32.
Dg: Proportionalis dysmaturitas
dysmaturitas... Ez mit jelent?
Azt mondta a doki hogy picike a baba. Azt mondta egyedk sok szőllőcukrot és gesztenyèt. Aggodom a dokimhoz csak 1hét mulva kell mennem. Volt valaki igy lett baja a pcinek? :(
2014. ápr. 25. 13:35
1/3 anonim válasza:
Megnézem a neten. A dysmaturitas sorvadást jelent. Igazából azt jelenti, amit a doki is mondott, hogy pici a baba a korához képest. Én azért felhívnám az orvosomat az eredménnyel, hogy mit mond rá, de valószínűleg egyszerűen csak kicsi baba lesz.
2/3 anonim válasza:
Differenciál diagnózis: Amennyiben ultrahangos vizsgálat eredménye alapján a baba fejlettsége elmarad, mint a számított kora, de a testméreteinek aránya szabályos, proporcinoált dysmaturitástról, vagy a terhességi kor elszámolásáról beszélhetünk. A kérdés eldöntésében hasznos lehet, ha az anya menstruációs naptárt vezet. Ezzel ui. a fogamzás napja pontosan beazonosítható lehet.
3/3 anonim válasza:
Azokat a kifejezéseket nemtom h mit jelent, de a 36 heti uhon nekem is aztmondta a doki h nem túl nagy baba. Az FL 33 Hetesnek felelt meg, a többi nagyjából jó volt. De nekem nem vettek vissza a kort, csak annyit mondott az orvos h nem valami nagy a baba és h még sokat kell nönie. Amúgy 22 hetes voltam mikor az orvos azt irta az uh papírra h 20 hetes vok merthogy kicsi volt. A legközelebbi uhon 30 hetesen pedig behozta minden lemaradását. Átlagos méretei voltak.A36 hétre ahogy irtam megint kicsinek mondták. De hát hol van az megírva h minden baba 3,5 kgos lesz? Mivan akkor ha mondjuk 2800 gramm lesz? Sztem semmi, csak egészséges legyen!! Ugyhogy ne aggódj! Lehet az utolsó hetekben nő a legtöbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!