Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megnéznétek? Gond lehet?

Gyöngyikee kérdése:

Megnéznétek? Gond lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ma voltam 35hetes ultrahangon ahol ezeket az eredmènyeket kaptam..:

BDP:84,8mm

FL:62,3mm (32hèt +5nap)

AC:297,3mm (33hèt +5nap)

Lepénytapadás: hàtsófali

Átlagos mennyiségü magzatvi

Magzati malformmatiora utalo jel nem láthatò. Uh-val mért terhessègi hèt 32.

Dg: Proportionalis dysmaturitas

dysmaturitas... Ez mit jelent?

Azt mondta a doki hogy picike a baba. Azt mondta egyedk sok szőllőcukrot és gesztenyèt. Aggodom a dokimhoz csak 1hét mulva kell mennem. Volt valaki igy lett baja a pcinek? :(

2014. ápr. 25. 13:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Megnézem a neten. A dysmaturitas sorvadást jelent. Igazából azt jelenti, amit a doki is mondott, hogy pici a baba a korához képest. Én azért felhívnám az orvosomat az eredménnyel, hogy mit mond rá, de valószínűleg egyszerűen csak kicsi baba lesz.
2014. ápr. 25. 13:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Differenciál diagnózis: Amennyiben ultrahangos vizsgálat eredménye alapján a baba fejlettsége elmarad, mint a számított kora, de a testméreteinek aránya szabályos, proporcinoált dysmaturitástról, vagy a terhességi kor elszámolásáról beszélhetünk. A kérdés eldöntésében hasznos lehet, ha az anya menstruációs naptárt vezet. Ezzel ui. a fogamzás napja pontosan beazonosítható lehet.
2014. ápr. 25. 13:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Azokat a kifejezéseket nemtom h mit jelent, de a 36 heti uhon nekem is aztmondta a doki h nem túl nagy baba. Az FL 33 Hetesnek felelt meg, a többi nagyjából jó volt. De nekem nem vettek vissza a kort, csak annyit mondott az orvos h nem valami nagy a baba és h még sokat kell nönie. Amúgy 22 hetes voltam mikor az orvos azt irta az uh papírra h 20 hetes vok merthogy kicsi volt. A legközelebbi uhon 30 hetesen pedig behozta minden lemaradását. Átlagos méretei voltak.A36 hétre ahogy irtam megint kicsinek mondták. De hát hol van az megírva h minden baba 3,5 kgos lesz? Mivan akkor ha mondjuk 2800 gramm lesz? Sztem semmi, csak egészséges legyen!! Ugyhogy ne aggódj! Lehet az utolsó hetekben nő a legtöbbet.
2014. ápr. 25. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!