Miért ennyire rizikós lombikos kismamának lenni?
Nem lombikosnak lenni is rizikós, csak a lombikosokra jobban odafigyelnek.
Állítólag a terhességek 10-30%-a vetéléssel végződik. (Mindenhol más adatot adnak meg 10 és 30% között, és ha belegondolsz, azért a 30% minden 3. terhességet jelenti, és nem csak a lombikosok között.)
3-as vagyok. Most megnéztem egy-két statisztikát és nincs igazad. Ne haragudj nincs most időm linkelgetni, meg csak 1-2 év adatát néztem, de a lombikos terhességek esetén még alacsonyabb a vetélési arány, mint a természetes úton fogant terhességeknél. Ebben van logika. A lombikosok legtöbbjénél nem a kihordással van a baj, csak a megtermékenyülés valamelyik fázisával, de ha az sikerül, akkor sokkal nagyobb odafigyelést kapnak már a terhesség nagyon korai szakaszában. Pl. már olyankor hormonpótlást kapnak, amikor a természetes úton fogant babák esetében az anya még nem is tud a terhességről és sok természetes úton fogant terhességnél is szükség lenne arra a hormonra, de nem kapják, így elvetélnek. Ha érdekel a neten sok infót találsz.
Egyébként részben érintett vagyok, bár lombikig nem jutottunk el, de sok sorstárssal beszéltem, ismerkedtem. Én nem ismerek olyan lombikost, aki elvetélt, ellenben sok lányt ismerek, aki természetes úton esett teherbe és volt vetélése. Nekem sem volt problémám a kihordással, miután segítséggel teherbe estem. Persze ez nem reprezentatív, csak a személyes tapasztalatom, de a statisztikákat nézegetheted, abból informálódhatsz.
Irta a kerdezo h nem statisztikabol irja meg gondolja ezt hanem a sajat tapasztalataibol.
Ez veletlen csak. Nalatok igy alakult sajnos. Mashol a termeszetes uton fogant babaknal vannak gondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!