Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szegeden hogyan működik a...

Szegeden hogyan működik a terhesgondozás?

Figyelt kérdés
Mikor és milyen vizsgálatok vannak? Hogy alakul rz, ha magándokihoz járok? Ott minden alkalomért ugyanannyit kérnek? Kit ajánlanátok? (Ha tudtok árat is írjatok légyszi!)
2014. ápr. 23. 18:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szegedi vagyok,de a magándokim ott van,így oda (is) járok.

A terhesgondozás úgy néz ki,hogy van a + teszted,utána vársz egy-két hetet és elmész egy nőgyógyászhoz(aki mondjuk nekem a magán volt),hogy megállapítsa a terhességet.Én 7 hetesen voltam,akkor már volt szívműködés is.Utána irány a védőnő,ő kiadja a kiskönyvet(lakcímileg van meg sajnos,hogy kihez tartozol,váltani nem lehet,én is próbáltam,viszont,ha nagyon nem vagy megelégedve vagy valami más miatt le tudod mondani és akkor is megkapod az anyagágit,mindent,de ez most nem ide tartozik)

Ha a magándokidhoz mentél legelőször,ő megmondja,hogy mikor(ált.havonta 1x) találkoztok.Ahogy kérdezted is,igen,ott minden alkalommal fizetni kell,nekem 9000/alkalom,mivel ugye a magánrendelésére mész.Nekem mindig ennyi,én Dr. Vincze Emőkéhez járok.

A háziorvoshoz is el kell menni a kiskönyvvel,ők csinálnak EKG-t és megmondják,hogy ki a körzeti nőgyógyász,akihez úgymond hivatalosan kell járni(nálunk ez azért volt fontos,mert kellett valami naplószám,ami később kellett a nekik,oda is havonta kell menni,ha nincs fogadott orvosos,akkor az a doki+ a védőnő havonta végzi a terhesgondozást ú.n tanácsadáson,súlyt mérnek,vérnyomást,jó esetben szívhangot néznek,vizeletet,később kenetvétel,uh-k,minden)

Az első kötelező vérvételre is el kell menned,legalábbis nekem a 12 hetes uh előtt volt,beutalót én a háziorvostól kaptam,de alapvetően a védőnő szokta ezeket intézni.(vércsop.meghatározás,Rh,ilyesmik)

Kérned kell időpontot a női klinikán a 12 hetes uh-ra.Ezt te is ki tudod számolni,hogy mikor vagy 12 hetes,arra a hétre(taj szám,szem.igazolvány,lakcímkártya kell,női klinika,lépcsőn fel és jobbra,ott van egy kis ablak,sokan szoktak várni)

A 12 hetes UH kötelező,azt nekem nem is a saját dokim csinálta,de utána el kellett vinni az eredményt.A következő uh-ra,20 hetesre automatikusan írták az időpontot a leletre,de akkorra vinni kellett a következő (16 hetes) vérvételi eredményét(AFP miatt) is.

A 16 hetes és AFP vérvételi beutalót szintén a házidokim adta,de a védőnő szokta alap esetben.Ennek az eredménye kell.

20 hetesen a következő uh,aztán 24 hetesen a következő vérvétel,az cukorterheléses.Ha baj van,diabetológiára küldenek,arról nem tudok nyilatkozni.

Szintén a szokásos módon kapod a beutalót.Utána van még egy vérvétel 32 és 36 hetesen is.

Nekem 20 hetes koromtól az uh-kat a magándokim csináltam,mert minden alkalommal volt uh.

34 hetesen voltam utoljára a magándokimnál,36 hete koromtól a klinikára kell majd menni ctg-re hetente,vagy ahogy látják.Ott majd kiértékeli a dokim a látottakat és dönt :-)

Tehát összefoglalva: minden hónapban van védőnő+körzetileg illetékes nőgyógyász; ha van magándokid,hozzá is mész havi 1x(ha minden oké),van vérvétel 12 hetes előtt(van akinél egyben volt a 16 hetes AFP-vel) 16 hetesen,24 hetesen,32 és 36 hetesen.Van egy EKG vizsgálat még az elején,ezen kívül belgyógyászat,fogászat,ha szükséges(én ezeken nem voltam)

36.héttől meg ctg.A háziorvosod meg intézi a táppénzt nőgyógyászati ajánlással,ha szükséges.

Azt hiszem leírtam nagyjából.

2014. ápr. 24. 08:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Szia! nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad :) Így már azért átlátható. Annyi kérdésem lenne még, hogy ha jól értem, attól, hogy magándokid van a körzeteshez is ugyanúgy el kell járnod, a magándoki afféle plusz megerősítés, hogy minden rendben? Ha igen, akkor a magándokival mondjuk megbeszélhető, hogy nem minden hónapban hanem mondjuk kéthavonta mennék, vagy ahogy szükségét érzem?
2014. ápr. 24. 11:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát,nem tudom,de szerintem kötelező menned a körzetileg kirendelt nődokihoz.Annyi,hogyha van magánorvosod,akkor ő nem vizsgál,bemásolja a papírokat,minden rendben van-e,viszlát;nagyjából.Értelme így nem sok van.Sajnos ezzel is úgy jártam,hogy hiába mentem havonta oda is,most 35 hetes vagyok,a körzetileg illetékes nődokitól összesen 2 pecsétem van,sőt,kiosztott,hogy az anyasági támogatáshoz szükséges papírt,mely szerint legalább 4x voltam terhesgondozáson,azt se ő fogja kiadni;innentől én nem megyek többet.Szóval elvileg kötelező lenne;én úgy vettem ki.

A magándokinak meg úgy van értelme,hogyha havonta mész,mindig csinál uh-ot,kenetvételt stb.Nem tudom,jó néven venné-e,ha nem havonta járnál;ez valahogy így szokás.

De csinálhatod úgy,hogy eljársz sztk-s rendelésre és ha lesz egy mások által ajánlott doki valamikor,ahhoz elmész magánrendelésre;főleg,ha a szülésnél is fontos,hogy ott legyen-Azt mondják,hogy azért a 20.hétig legkésőbb "illik" eldönteni,hogy kinél akarsz szülni;feltéve,hogy akarsz és tudsz magánorvost fizetni.

Egyébként az sztk-s rendelés is tök jó lenne,nekem is,de olyan problémám van,amivel nem minden orvos vállalt.

A kötelező ultrahangokon is nagyon rendesek voltak velem,fényképezni is lehetett a babát közben :-)

Olyan is lehetséges,hogy keresel egy szimpi dokit a klinikán,elmész hozzá a klinikai rendelésre és ha tényleg minden rendben,akkor utána fixen hozzá jársz,megbeszélitek,hogyan tovább.Úgy hallottam,van olyan orvos a szegedi klinikán,akinek nincs is magánrendelése;de azt nem tudom sajnos,hogy kinek.

2014. ápr. 24. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!