Mennyire megszokott dolog, hogy a kórházból a pici babával nem haza mész, hanem anyuékhoz vagy anyósékhoz, hogy jobban tudjon segíteni?
hozzánk nem tud jönni, mert még csak egy szobánk lakható, meg nem is hiányozna, hogy egész nap itt legyen, és beleszóljon, hogy a párom mikor kel, mikor fekszik. Arról nem is beszélve, hogy azt sem tudja, hogy a páromnak saját cége van, és gyakran későn jár haza emiatt. Aztán majd tegye nekem szóvá, hogy miért nincs még itthon! Két külön világ vagyunk.
Nekem az ennivaló az egyetlen gondom. Most veszünk mosó és mosogatógépet, ami elvégzi majd a munka nagy részét, a többiben nem tudom, miért nem elég a párom segítsége. Lehet, hogy most én vagyon nagyon bátor, hiszen még nem szültem, nem tudom, mi mennyire fáj vagy nehéz utána. De ha hetente 2* jön anyám, meg még 2* anyósom pár órára, szerintem bőven sok.
igen, én is arra gondoltam, hogy első körben megkérdem az állatorvost, hogy mi a véleménye a kutyás dologról.
Kedves utolsó, azért neked sem lesz majd egy leányálom, nekem legalább a párom mellettem lesz.
11:29 vagyok.
Szerencsére jó fej, fiatal védőnőm van, aki imádja a kutyákat, neki is van kettő. Rengeteg hasznos tanácsot adott, bár a jó részét magamtól is tudtam, révén erre való a józan ész... :-)
Amíg még a kórházban vagy, küldd haza a pici egyik ruháját, ami már volt rajta, és szagoltasd meg a kutyával. Amikor a kórházból hazaértek, szabályosan mutasd be a kutyának a kicsit, szagoltasd meg vele óvatosan - persze a harapás veszélyét kizárva. A gyerekszobából tiltsd ki, oda nem mehet! És soha ne hagyd őket kettesben, felügyelet nélkül, még fél percre sem.
Én abban bízom, hogy ahogyan a kutyám elfogadta a páromat a család részeként, sőt, családfőként (bár az első számú gazdi én maradtam), úgy a gyermekemet is el fogja fogadni, és ugyanúgy védeni fogja, mint engem vagy a férjemet.
A higiénia evidens: kézmosás, gyakori porszívózás, féreghajtás stb, ezt mondanom se kell, gondolom. Fertőzések szempontjából nem veszélyes, ha kutyával nő fel a gyerek: magabiztosabb lesz, és az immunrendszere is erősebb lesz. Én is kutyák közt nőttem fel, mégis élek. :-)
Szia!
Én a kórházból szépen hazajöttem és azóta is segítség nélkül vagyok. Anyukádnak valószínű kényelmesebb ha nála vagytok... de szerintem nem ez kell, hogy domináljon. Az én anyósom még egy levest sem főzött nekem, anyám meg 1000km-re él... párom egész nap dolgozik, de tudod nagyon szeretek kettesben lenni a babámmal, szerintem ez nagyon fontos az első időszakban. Nagyon fontos, hogy megismerjétek egymást és szerintem nem kell, hogy más emberek is "bezavarjanak" a ti kapcsolatotokba! Csak ti hárman: Te a Párod és a Baba!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!