Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülésnél volt már olyan, aki...

Szülésnél volt már olyan, aki gátmetszés nélkül szült? A méhlepény mikor "jön ki"? Szülés után az anyuka milyen ellátást kap? Gyógyszer stb?

Figyelt kérdés
2009. dec. 21. 16:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én esetem:Gàtmetszéssel szültem.Nem akartak megvàgni az utolso percig,akkor én kértem hogy vàgjanak.

Miutàn megvàgtak,rà pàr percre a gyerekemet a vilàgra hoztam.

Ott helyben a szülöszobàban megfürdették,felöltöztették a férjemmel,mialatt engem ott összevartak.

Ja a méhlepényt szülés utàn ,màrmint miutàn a baba kibujt,elvàgtàk a köldökzsinort,megszültem.Egy nyomàsra kinnt volt(a szülésznö belekönyökölt a hasamba hogy segitsen,ez nem fàjdalmas annyira,de kellemetlen)

Nos összevarràs közben mondta a szülésznö,ha nem sikerül 24 oràn belül nagy wc-re mennem,akkor ad gyogyszert.Szerencsére nem kellett gyogyszer:)Bàr nagyon féltem az elsö nagywc-töl,mivel a gàtsebem fàjt.

Miutàn összevarrtak,àttoltak egy mellettem lévö üres szobàba,babàval együtt.

Megkérdezték,éhes vagyok-e.

Hoztak levest,hust,krumplit,egy banànt,és szölöcukrot.

Miutàn én befejeztem az evést,felàllitottak_(kb 1 ora mulva szülés utàn)és kikisértek a fürdöbe.Segitettek lezuhanyozni,àtöltöztettek,majd vissza fekpüdtem az àgyba.Onnét toltak fel a màsik emeletre a többi anyukàhoz,akik màr megszültek.

Kaptam ott fennt fàjdalomcsillapitot,és màsnap is hoztak reggelihez,ebédhez,azutàn pedig ahogy én kértem.

(szülés utàn egyböl azért nemkaptam,mert szülés alatt elég sok fàjdalomcsillapito folyt le az infuzion keresztül)

2009. dec. 21. 16:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Gátmetszés nélkül a gátvédelmes szüléseknél szoktak szülni, de az tovább tart, hogy a szöveteknek legyen elég idejük a tágulásra.

A méhlepény, ha nem nyomják ki az emberből, 1 órán belül az is "megszületik".

2009. dec. 21. 18:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én első babát gátmetszés nélkül szültem és nem szakadtam, nem kellett varrni. Már másnap törökülésben szoptattam és a szülőágyról is szinte úgy pattantam le, mintha misem történt volna. Bár én kértem gátmetszést, a doki meg a szülésznő úgy látták, hogy nincs rá szükség, mert nem volt óriási a babám (3080gramm, 50 cm)és nagyon fegyelmezetten viselkedtem szülés közben. csak akkor nyomtam, amikor mondták, és úgy ahogy mondták. Azt mondta a dokim, hogy nagyon ritka az ilyen szülés, nem is merik bevállalni, csak nagyon kevés esetben...
2009. dec. 21. 19:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Az 1. válaszon teljesen elhűltem, hol van ez a mintakórház?

Nekem volt gátmetszésem, de én nem is voltam rajta meglepve, mert nagy volt a gyerek. Ennek ellenére a doki végig próbálkozott, hogy ne kelljen. (Pedig fogadott szülésznőm nem is volt.) A méhlepény rögtön utána kijött. A doki simán kiszedte belőle, mégcsak tolni sem kellett. Pedig féltem tőle, mert sokan mondták, hogy az is eléggé fáj. De én nem is éreztem. Utána összevarrtak, na az egy rémálom volt. Aztán 2 órát babáztunk a férjemmel.

Miután elment, elvitték a babát, és megkérdezték, hogy el tudok-e menni zuhanyozni. Mondtam, hogy egyedül nem. Na, nem baj, majd reggel. Ez volt 12-kor. Befektettek egy ágyba, még arra sem volt erőm, hogy felkeljek bugyit venni. Gondolhatod, hogy reggelre hogy néztem ki, a saját véremben fetrengtem. Nagyon éhes, és szomjas is voltam, de a nővérhívót elejtettem, felkelni nem tudtam, a szobában egyedül voltam. Szóval alig vártam, hogy reggel legyen, és végre valaki rám nyissa az ajtót. Aludni nem aludtam semmit. Reggel kivittek pisilni, ahol elájultam. Aztán közölték velem, hogy nem is kelhetek fel. Délután vitt el anyukám pisilni, mert a nővérke arra sem volt hajlandó, mondván, ha elájulok, ő nem bír elkapni. Zuhanyozni csak 2 nap múlva tudtam egyedül, mert senki nem segített. Ja, és 1 nap után kaptam egy hashajtót, mert nem ment a nagywc. Meg kaptam egy oltást az ellenanyag termelésre, mert én rh - vagyok a baba meg + lett. Más gyógyszert én nem kaptam.

2009. dec. 21. 21:03
 5/7 anonim ***** válasza:

:)Ez a minta korhàz,nem Magyar orszàgon van,hanem Svàjcban.

Hozzàtenném a szobàban mindenkinek az àgya fölött sajàt tv van,tehàt ha éjjel szoptatsz,vagy nappal egyedül vagy,olyan programot nézel amilyet akarsz.

Söt.3 menüböl vàlogathatsz mindennap.

Ja,azt elfelejtettem irni,hogy havonta a betegbiztositàs 100 euro....Ami kötelezö.Azért annyiért..Ja és a babàt az dvarra kiviheted ,van babakocsi a korhàznak:)

2009. dec. 21. 21:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Gátmetszés nélkül is lehet szülni:

Az első lányom 4550 grammal született, gátmetszés, -repedés nélkül. A második lányom 4300 grammal szintén gátsérülés nélkül.

Nem volt különösebb gátvédelem, sem masszírozás, semmi ilyesmi, nem szedtem homeopátiás csodaszereket sem.

Szülés után nem sokkal megszületett a méhlepény is, aztán 2 órán keresztül még a szülőágyon feküdtem, megfigyeltek. A baba persze velem/velünk volt :)

2009. dec. 21. 22:12
 7/7 anonim ***** válasza:
21:03-as ahogy elmeselted a veled tortenteket amit nagyon sajnalok,olyan volt olvasni mintha egy igazi remfilm lett volna.Borzaszto...
2009. dec. 22. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!