Ha nem látszik a hasamon semmi növekedés, akkor is növekszik a babó?

Szió!
Én még csak 22 hetes vagyok, de mostanában sokat beszélgettem édesanyámmal arról,amikor minket várt. Ő mesélte, hogy nagyon kicsi hasa volt, egy vele együtt tanácsadásra járó nőnek meg hatalmas. A nő mindig ugratta is, hogy van abban a pocakban gyerek is??!!
Aztán anya előtt szült két héttel, de anyuékat előbb hazaengedték a kórházból: a hugom 3,4 kg volt, a nő babája meg 2,3 amikor megszületett.
Szóval nem lehet adni a pocak méretére. Ahogy elnézem, nekem sem lesz nagy hasam. Nem is bánom.
Szerintem ne aggódj, ő biztos hogy nől odabenn!

Szia! Más dolog a has mérete és más a méh mérete. Látszólag nagy hasban is lehet kicsi méh, és fordítva. A nagy has látszatát sokminden okozhatjaa: a mama testarányai, pl. törzsének hossza, zsírpárnák, hasizmok feszessége, baba helyzete. Ezért a dokik nem is javasolják a has megmérését körben. Viszont a méh nagyságát meg tudják mérni, erre pontosan meghatározott módszeerük van, de nem mindenhol alkalmazzák. Legbiztosabb persze az ultrahang. Valószínűleg a következő vizsgálatkor meg fogsz nyugodni: a látszólag kicsi hasadban normális méretű baba fejlődik.
Személyes tapasztalat: én a 24. hétig akár le is tagadhattam volna, és később sem volt nagy pocakom. Aztán átlagos babát szültem (3400 g).
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!