Hogy készültél a terhességre?
Nem árt először beszerezni egy partnert, aki kellő időnként indító lökést ad, és beadagolja a szükséges anyagokat.
Ha ez megvan, akkor 1 éven belül várhatod a fogantatást (de lehet akár az első alkalom után is).
Utána már túl sokat nem kell csinálnod... fejlődik a baba magától is.
2 dolgot tehetsz:
- C vitamin a fogantatás előtt 2 héttel kezdve. Tehát, amikor megjön a vérzésed, akkor érdemes kezdeni, és 2 hétig kell szedni. Nem kell nagy adag. Ez a petesejtekre van jó hatással.
- menj el terhestanácsadásra, ott elmondják a többit. Vannak vizsgálatok, amit érdemes elvégezetni, de itt sem jó túlzásba esni.
Különösebben sehogy. A tervezett teherbeesés előtt kb egy évvel szereztem ajánlás alapján nődokit. Ő az első vizsgálatnál önszorgalomból UH-val átnézte a belső nemiszerveket, hogy van-e esetleg fejlődési rendellenesség, de mindent rendben talált.
Amikor eldöntöttük, akkor meg azon kívül, hogy vettem otthonra két terhességi tesztet, semmi mást nem csináltam. 4. hónapban jött össze, az első teszt ki is mutatta pár nappal a vérzés elmaradása után.
Anyagilag évek óta készülünk, munkahely, ház, stabil háttér, megtakarítás.
Egészségileg különösebben sehogy. Az egyetlen dolog amit megtettem, hogy nem vettem be fájdalomcsillapítót, mikor fájt a fejem. (Aztán rájöttem, hogy jó nagy hülyeség volt szenvedtetni magam) Illetve még annyit tettünk, hogy mivel páromnak 1 éve eltört a gerince, ezért vártuk hogy kiürüljön minden a szervezetéből. Gyógyszerek, röntgenezés miatt esetleg károsodott hímivarsejtek cserélődjenek. Tehát amíg ez le nem zajlott, addig nem is próbálkoztunk.
1. hónapban jött össze a baba.
először terhes vitamin, peteérés figyelése nélkül próbálkoztunk, gyakorlatilag csak a gumit hagytuk el.
Ez nem hozott eredményt, 3 hónapig hiába próbálkoztunk. Aztán elkezdtem szedni a terhes vitamint és hőmérőzni, mérni a testhőmérsékletem, vezetni a ciklusom hogy tudjuk mikor van peteérés. Valamint a szex után betartottam, hogy nem egyből pattanok fel és megyek el zuhanyozni, hanem mindig feküdtem 10-15 percet felpolcolva a lábaim és a derekam alatt. így két hónap alatt sikerült. Gondolom nem a vitamin, meg a technika miatt hanem mert jókor voltunk együtt.
Leszoktam a cigiről!
2.próbálkozós hónapban jött össze!
Köszönöm a válaszokat! :) Jöhetnek még!
A kismamiknak boldog babavárást ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!