Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kiderült, hogy terhes vagyok,...

Kiderült, hogy terhes vagyok, de közben antibiotikumot kell szednem, lehet valami baj belőle?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 9. 08:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az orvos tudta, hogy terhes vagy, amikor felírta a gyogyszert?
2014. ápr. 9. 08:35
 2/11 anonim ***** válasza:
31%
Mivel most derült ki 4-5 hetes terhes lehetsz. A babával még ilyenkor semmilyen összeköttetésed nincs, így nem is árthat neki a gyógyszer.
2014. ápr. 9. 08:39
 3/11 anonim ***** válasza:

Mondtad az orvosnak, hogy terhes vagy, mikor felírta? Ha igen, akkor nyilván nem írta volna fel, ha ártana.

Ha korábban kaptad a gyógyszert, mint ahogy kiderült a terhesség, akkor hívd fel az orvost és kérdezd meg, hogy szedheted-e.

Egyébként a betegtájékoztatóban is le van írva, hogy lehet-e szedni vagy nem, vagy csak a terhesség x szakaszában nem lehet.

2014. ápr. 9. 08:40
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez nagyon nem igaz, amit a 2. ír.

Vannak gyógyszerek, amire rá van írva, hogy az 1. harmadban nem lehet szedni. Nem azt írják, hogy a 4. hét után.

Van egy ismerősöm, akinek azért kellett elvetetnie a babát, mert olyan gyógyszert szedett, amikor még nem tudta, hogy terhes, ami ártott neki és nagy lett volna a valószínűsége, hogy beteg lesz.

Szóval nem lehet bármit szedni!

2014. ápr. 9. 08:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Én sem tudtam ,mert most derült ki. Augmentint szedek naponta háromszor.
2014. ápr. 9. 08:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Én se mtudtam hogy terhes vagyok, én is Augmentit kaptam , de semmi baja nincs a lányomnak, de azért az orvost felhívnám.
2014. ápr. 9. 08:47
 7/11 anonim ***** válasza:

"Terhesség és szoptatás ideje alatt való alkalmazásról és adagolásról a kezelőorvos dönt az előny-kockázat mérlegelésével.

A kezelés megkezdése előtt az orvost a terhességről vagy szoptatásról tájékoztatni kell."

Tehat adható, ha szukseges

2014. ápr. 9. 08:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Az Augmentint nyugodtan szedheted.

Amit a második írt, abban a tekintetben igaz, hogy azok a gyógyszerek, amelyek a placentán átjutva okoznának bármilyen teratogán ártalmat, a 7-8. hétig jellemzően nem tesznek kárt, mert addig nem áll a lepény. Így többnyire az első trimeszteri tiltás a 7-12. hétre vonatkozik.

Nagyon kevés gyógyszer (szteroidok) már az elejétől sem szedhetőek, a hormonrednszerre gyakorolt hatásuk miatt, ezek azonban nem közvetlenül a babát, hanem magát a terhességet veszélyeztetik a lepény kialakulása előtt.

Viszonylag kevés gyógyszer teratogén egyébként a lepény által ugyanis nincs közvetlen kapcsolat anya és gyerek között, ez akadályozza azt is, hogy a vérük keveredjen, ami átjut, az diffundál többnyire.

2014. ápr. 9. 09:03
 9/11 anonim ***** válasza:

A szakembereknek szóló előirat szerint: Az állatkísérletek nem utalnak a terhességet, az embrionális/magzati fejlődést, szülést vagy a szülés utáni fejlődést közvetlenül vagy közvetett módon károsan befolyásoló hatásra (lásd 5.3 pont). Az amoxicillin-klavulánsav humán terhességben való alkalmazásával kapcsolatban rendelkezésre álló kevés számú adat nem utal a congenitalis malformatiók nagyobb kockázatára.

Én egyébként 3x szedtem augmentint várandósan, a férjem anno maga írta fel nekem.

2014. ápr. 9. 09:05
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is hívd fel a dokit,de nyugodj meg Augmetint szedhetsz én is az szedtem a múlthéten kismamaként!

És gratulálok!

2014. ápr. 9. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!