Milyen down-szűrésen vettetek részt a terhesség alatt? Milyen genetikai szűréseken? Hol? Mennyibe kerültek?
Ti melyik down-szűrést választottátok? Elsősorban 35 év feletti kismamákra, anyukákra lennék kíváncsi. Hol a legolcsóbb a vérből való down-teszt az országban? (Szegeden 180.000 ft.)
36 éves leszek hónap végén és 10 hetes terhes vagyok. Nagyon örülnék minél több véleménynek,mert vacillálunk a komplex vizsgálat és a 180 ezres között, hogy megéri e egyáltalán.
Előre is köszi:-)
Hasonló a korunk, én most vagyok 17 hetes terhes. Én megcsináltattam a 12.heti vérvételt (nálunk 7500 Ft), ez jó volt (az ultrahangon látszott az orrcsont, de a nyaki redőt nagyon nehezen tudta megmérni a hátrahajló méhem miatt sajnos csak egy irányból lehetett nézni a babát és hát ő nem igazán akart úgy fordulni ahogy mi gondoltuk :), nem is lett pontos, de még így is határértéken belüli). Illetve most a 16. héten a 4-es tesztet. Szintén jók lettek az értékek (ez nálunk 13.000 Ft). Most megyek majd ugye a genetikai tanácsadásra, kíváncsi vagyok ott mit fognak mondani.
Szerintem ha a 12.hetin minden rendben lesz és utána megcsináltatod valamelyik (kombinált, 4-es, integrált)tesztet és annak jó az eredménye (meg nem tudom küldenek-e genetikára), akkor fölösleges annyi pénzért megcsináltatni a vizsgálatot.
Mi pl úgy döntöttünk a párommal, hogy ha a genetikán mégis találnak valamit, utána még úgyis megyünk 5D ultrahangra annak is meglátjuk az eredményét és ha ott is azt mondják, hogy lehet gond, akkor csináltatjuk meg a prenatesztet.
Amniót csak végső esetben csináltatnánk, egyrészt a kockázat miatt, másrészt mivel utána pihenni kellene (2 nap fekvés, majd legalább 1 hétig nem emelgethetnék), na és ez a 2 évesen mellett nem lenne kivitelezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!