Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Méhen kivüli terhességnél...

Méhen kivüli terhességnél mindig pozitiv a teszt?

Figyelt kérdés
ha negativ,akkor biztos hogy nem terhesség,és nem méhen kivüli terhesség?
2014. márc. 31. 22:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Méhenkívülit is ugyanúgy kimutat a teszt.
2014. márc. 31. 22:25
 2/6 A kérdező kommentje:
azt tudom,de engem az érdekelne,hogy méhen kivülinél mindig pozitiv e a teszt?Vagy lehet úgyis méhen kivüli ha negativ?
2014. márc. 31. 22:31
 3/6 anonim ***** válasza:
MINDIG pozitiv.
2014. márc. 31. 22:39
 4/6 anonim ***** válasza:

a megtermékenyített petesejt hcg hormont bocsát ki, és hát a hcg hormont (ami megjelenik a vizeletben is) vizsgálják ezek a tesztek.

tehát ha a terhesség van, akkor pozitív a teszt. még ha méhen kívüli is.

2014. márc. 31. 22:48
 5/6 anonim ***** válasza:

A mindig az soha se mindig. A teszteknek van hibaszazaleka es vannak pozitiv es negaziv hibak is. Az egyik esetben a teszted bar pozitiv, de nem a teszt teved es nem mutatja ki, es olyan is van, hogy a teszt negativat mutat es kozben pozitiv lenne a teszteredmenyed. Sajnos azt nem tudom, hogy a terhessegi tesztekre ez a ket eltero hibatipus milyen aranyban van jelen. (ha jól tesztel valaki, valiszinu nagyon kevessel).

Viszont, ha eselyed van terhessegre es tul koran tesztelsz vagy amugy is lassabban emelkedik a hcg szint (pl. problemasan indulo terhessegeknel ezt mutatjak kutatasi eredmenyek), akkor eloforduljat, hogy bar terhes valaki, de még a teszt erzekenysegi szintjet nem uti meg a hcg szint es ezert negativ az eredmeny. Ha pl. par napot kesik es teszteltel es negativ, akkor varj meg egy hetet es tesztelj ujra (hacaak nem jon meg).

Velosebben ha negativ a teszt, akkor vagy negativ vagy meg nem mutatja ki, de hogy mehen beluli vagy kivuli a terhesseg ahhoz nincs tul sok koze.

2014. márc. 31. 22:53
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm!

Ma voltam a nőgyógyászomnál,mert febr.1-jén volt meg utoljára.Meg tegnap nagyon görcsöltem,szinte a föls9n fetrengtem a fájdalomtól,se megmozdulni,se megszólalni nem tudtam....ez kb félóráig eltartott,utána elmúlt.Csináltam pár napja tesztet,negativ volt.Uh-on nem talált semmit,se cisztát,semmit,a normál terhességet is kizárta.Elküldött laborba,csüt-ön kell mennem,hogy a méhen kivüli terhességet is ki lehessen zárni.Azt mondta,ha még egy ilyen görcs lesz,azonnal kórház.

Most itt utána olvastam,és nagyon megijedtem....nem szeretnék belehalni... :/

2014. márc. 31. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!