30 hetesen keso abbahagyni a cigit?
Tegnap toltottem be a 30hetet. A kisfiam 1600gr es az ultrahang szerint minden rendben van egeszseges szepen fejlodik. 2nappal ezelott 2napig nem gyujtottam ra. Tegnap 3szalat ma egyet sem. A leggyengebb 1mgos cigit szivtam.
A szuleszno ismerosom aki szonografus is egyben altalaban o nez ultrahangom (o csinalja mindenjinek a korhazba) azt mondja higy nem is latszik hogy dihanyzom. Mert van akinek az ultrahangon latja.... Szoval egeszseges a mehlepenyem msg minden. Mondtam neki hogy leteazen a cigit. O szuleszno letere azt mondja hogy mar tobbet artok. Nem hiszem. Szerintetek?
Normalis valaszokat kernek!
Koszonom elore is.
Szep napot nektek.
Az utolsó válaszhoz hozzátenném, hogy a kérdező maga kérte ki mások véleményét, tehát rendben, hogy ő dönti el, de a döntéshez mások segítségét kérte, tehát nem értem miért baj ha mindenki leírja a véleményét.. ami eléggé egybehangzó.
A dohányzó kismama babájának nem csak olyan baja lehet ami már az ultrahangon látható, vagy születéskor rögtön jelentkezik, elképzelhető hogy később jön majd ki valamilyen betegsége ami erre vezethető vissza. Nem hiszem, hogy megéri kockáztatni!
Valóban sok olyan dolgot tehetünk amiről nem is tudunk és árthat a magzatnak, pont emiatt, legalább azok ellen kell tenni, amiknek tudatában vagyunk és amik ellen tudunk tenni!
"A 3. hónap után kikértem a nődokim véleményét, aki azt mondta,hogy többet ártok azzal,ha leteszem, mert sokkal feszültebb leszek, ami ugyan úgy kihat a pici idegrendszerére stb"
Ez a legnagyobb hülyeség, amit valaha hallottam. Az az anya, aki felelősségteljes és önzetlen, annak nem okoz feszültséget és stresszt az, hogy a gyereke egészsége érdekében letegye a cigit. Jó magam is tudom, hisz a terhességem előtt én is dohányoztam. És mivel babát szerettem volna, így letettem. Egyik napról a másikra. És a terhességem alatt, a szoptatás alatt, de még az utána következő években sem gyújtottam rá. Még egy szálra sem. Mert számold ki, hogy a napi 1 szál cigi, az a 9 hónap alatt hány szál, vagy inkább hány doboz. És mond a hülyének, hogy annyi doboz cigi sem árt a gyereknek! És nekem a fiam fontosabb volt, mint jómagam. És érte nem volt nehéz letenni. Arról nem is beszélve, hogy terhesség alatt kedvem sem lett volna rágyújtani, mert a szagától is émelygett a gyomrom.
Szóval itt nem kell az orvossal takarózni, egyszerűen fontosabb volt számodra a saját magad, akaratgyenge voltál és ennyi. Erről nincs mit beszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!