Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 hetesen keso abbahagyni a...

30 hetesen keso abbahagyni a cigit?

Figyelt kérdés

Tegnap toltottem be a 30hetet. A kisfiam 1600gr es az ultrahang szerint minden rendben van egeszseges szepen fejlodik. 2nappal ezelott 2napig nem gyujtottam ra. Tegnap 3szalat ma egyet sem. A leggyengebb 1mgos cigit szivtam.

A szuleszno ismerosom aki szonografus is egyben altalaban o nez ultrahangom (o csinalja mindenjinek a korhazba) azt mondja higy nem is latszik hogy dihanyzom. Mert van akinek az ultrahangon latja.... Szoval egeszseges a mehlepenyem msg minden. Mondtam neki hogy leteazen a cigit. O szuleszno letere azt mondja hogy mar tobbet artok. Nem hiszem. Szerintetek?

Normalis valaszokat kernek!

Koszonom elore is.

Szep napot nektek.

2014. márc. 30. 17:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%
Ez nagyon durva, hogy ezt mondta a szülésznő, legközelebb szerintem kérd meg, hogy fejtse ki miért gondolja így... Egy felnőtt ember egészségének is jót tesz ha abbahagyja a dohányzást bár mennyi idő után is teszi le, akkor a magzatodnak aki még fejlődik, miért ártana ha abbahagyod mintha hogyha folytatod?? Mi van?? Érthetetlen. Szerintem tedd le mielőbb! Bár mivel a terhességed nagyobb részén már túl vagy, és azt az időszakot amikor minden kis szervecskéje kialakult a babádnak sajnos végig dohányoztad nem a legjobbkor gondolkozol el ezen, de jobb későn mint soha!! Azzal is sokat teszel az egészségéért ha most abbahagyod.
2014. márc. 30. 19:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Én azon is teljesen fel vagyok háborodva, hogy valaki a babakocsiban szendergő gyereke mellett füstöl. Visszataszító. De hogy akkor, amikor a gyerekkel közvetlen kapcsolatban van a teste által... Arra szavakat sem találok. Nem a dohányzás tényét ítélem el, hanem a dohányzás kultúráját. Nem igaz, hogy legalább ebben a 9 hónapban nem bírod ki. Hangsúlyozom: legalább.
2014. márc. 30. 19:50
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Rakd le,soha nem késő!Amúgy hogy lehet terhesen nyugodt lélekkel cigizni,komolyan nem értem.Tele van a média,a facebook,az újságok gyógyíthatatlan,meg rákos beteg,súlyos beteg gyerekekkel,és még ez sem riaszt meg titeket????Annyi betegség van ami ellen nem tehetünk,minek még kockáztatni is?
2014. márc. 30. 20:07
 14/19 anonim ***** válasza:
41%
Végigolvasgattam a kommenteket, hát .. nem mondok rá inkább semmit. Én fél évvel ezelőtt szültem, terhességem előtt dohányoztam. Megfogadtam,hogy leteszem a cigit, ahogy terhes leszek.. persze az elején nagyon nem sikerült. A 3. hónap után kikértem a nődokim véleményét, aki azt mondta,hogy többet ártok azzal,ha leteszem, mert sokkal feszültebb leszek, ami ugyan úgy kihat a pici idegrendszerére stb.. természetesen nem is bíztatott,hogy dohányozzak, de azt mondta,hogy napi 1 szálat megengedhetek magamnak. Próbáltam még ezt is megállni, volt,hogy sikerült,volt,hogy nem... végül egy teljesen egészséges kisfiúnak adtam életet. :) A méhlepényemet megdicsérték, hogy mennyire szép,semmi nem látszott rajta. Azóta sincs semmi baja a picurnak.. DEEE! Minden egyes alkalommal,amikor dokihoz megyünk, belémhasít az érzés,hogy ha valami bajt vesznek észre,soha nem fogom magamnak megbocsájtani.. és tudom,hogy a következő picurnál egy szálat sem szívnék el. Lehet pálcát törni a másik feje felett,és lehet szídni stb.. de sajnos a cigi mellett ezermegegy olyan dologgal is ártunk a picinek,amiről nem is tudunk. Természetesen hangsúlyozom..ÉN SEM DOHÁNYOZNÉK ÚJRA, de szerintem ezt te döntöd el. Érzed.. hidd el!
2014. márc. 30. 22:40
 15/19 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszhoz hozzátenném, hogy a kérdező maga kérte ki mások véleményét, tehát rendben, hogy ő dönti el, de a döntéshez mások segítségét kérte, tehát nem értem miért baj ha mindenki leírja a véleményét.. ami eléggé egybehangzó.

A dohányzó kismama babájának nem csak olyan baja lehet ami már az ultrahangon látható, vagy születéskor rögtön jelentkezik, elképzelhető hogy később jön majd ki valamilyen betegsége ami erre vezethető vissza. Nem hiszem, hogy megéri kockáztatni!

Valóban sok olyan dolgot tehetünk amiről nem is tudunk és árthat a magzatnak, pont emiatt, legalább azok ellen kell tenni, amiknek tudatában vagyunk és amik ellen tudunk tenni!

2014. márc. 31. 07:36
 16/19 anonim ***** válasza:

"A 3. hónap után kikértem a nődokim véleményét, aki azt mondta,hogy többet ártok azzal,ha leteszem, mert sokkal feszültebb leszek, ami ugyan úgy kihat a pici idegrendszerére stb"

Ez a legnagyobb hülyeség, amit valaha hallottam. Az az anya, aki felelősségteljes és önzetlen, annak nem okoz feszültséget és stresszt az, hogy a gyereke egészsége érdekében letegye a cigit. Jó magam is tudom, hisz a terhességem előtt én is dohányoztam. És mivel babát szerettem volna, így letettem. Egyik napról a másikra. És a terhességem alatt, a szoptatás alatt, de még az utána következő években sem gyújtottam rá. Még egy szálra sem. Mert számold ki, hogy a napi 1 szál cigi, az a 9 hónap alatt hány szál, vagy inkább hány doboz. És mond a hülyének, hogy annyi doboz cigi sem árt a gyereknek! És nekem a fiam fontosabb volt, mint jómagam. És érte nem volt nehéz letenni. Arról nem is beszélve, hogy terhesség alatt kedvem sem lett volna rágyújtani, mert a szagától is émelygett a gyomrom.

Szóval itt nem kell az orvossal takarózni, egyszerűen fontosabb volt számodra a saját magad, akaratgyenge voltál és ennyi. Erről nincs mit beszélni!

2014. márc. 31. 11:18
 17/19 anonim ***** válasza:
Utolso kommentelőnek csak annyit mondanék, hogy sosem mondtam h jol döntöttem, de szerintem nem kell pálcát törninaz ember feje felett. Persze mindent tegyenek meg amit megtudnak, h ne legyen semmi baj, de az, h a doki azt mondja amit, az nem azt jelenti, h akaratgyenge vagyok.. de ha te mindenre odafigyeltél amire kell hát akkor minden elismerésem.. :)
2014. ápr. 3. 21:49
 18/19 anonim ***** válasza:
Egyébként pedig leirtam azt is, hogy nem tenném meg mégegyszer, szoval nem kell kiragadni azt az egy mondatod ami alapján irhatsz valami nagyon okosat!
2014. ápr. 3. 21:51
 19/19 A kérdező kommentje:
Sikerrel jarok. Mar a kerdes kiirasom ota nem cigiztem egy slukkot sem. De had ne mondjam milyen nehez....
2014. ápr. 8. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!