Hany hetesek vagyunk valojaban? Mikorra varhato a nagy nap?
Figyelt kérdés
Az utolso mensim elso napja 04/04/2009 volt, ez alapjan ugye 36+5 hetesek vagyunk. Igen am, de ez azon alapszik, hogy a 28 napos ciklus felidejeben, azaz a 14. napon volt a teherbeeses, nalunk viszont pontosan tudom, hogy a teherbeeses datuma az utolso mensi elso napjatol szamitott 8. napon volt, azaz 12/04/2009, eszerint viszont 37+4 hetesek vagyunk. Most akkor melyik a jo? A baba a terhesseg 12. hetetol nagyobb mereteket mutat a kelletenel, de a doki inkabb mondja ra, hogy meretes baba, minthogy elfogadja a 8. napon torteno teherbeesest. Szerinte nem emlekszem pontosan a datumra, mintha o jelen lett volna az ominozus napon:)))) Ritkan, de elofordul, hogy tudjuk a pontos datumot. Szerintetek? Koszi a valaszokat!2009. dec. 17. 22:50
1/9 anonim válasza:
Ha tudod a dátumot, akkor nincs miről beszélni!
2/9 anonim válasza:
A teherbe esés nem biztos, hogy azon a napon van, amikor egymásba gabalyodik az ember a párjával. Odabent még élnek és várakozhatnak a kiskatonák. Ezen az eltolódáson alapul az a módszer is, ami alapján valószínűbb valamelyik nemű gyerek megfoganása.
3/9 anonim válasza:
Egy jó uh gép is megmondja. Nekem október 1-et jósoltak, bejött! Az én számításaim is ezt igazolták, pedig elég kusza ciklusom volt.
4/9 anonim válasza:
Nem akkor esel teherbe mikor együtt vagy a pároddal, hanem néhány nap múlva mikor beágyazódott a babád!
5/9 anonim válasza:
A terhességi kort mindig az utolsó menzesz első napjától számítják attól függetlenül hogy mikor fogant a baba.
Igy lehet ugymond egységes a "dolog"...
De mivel nem ugyanazon a napon fogantak a babák,ezért nem születnek mind 40.hétre.
6/9 A kérdező kommentje:
Koszi a gyors valaszokat!
Kedves masodik: szerinted 6 napig ott altak tetlenul a kiskatonak es senki nem probalta bevenni a varat?:-))) Egyebkent az osszegabalyodastol szamitva hany napig lehetnek eletkepesek a kiskatonak?
2009. dec. 17. 23:05
8/9 anonim válasza:
na szóval vedd az utolsó menstruációd időpntjának első napját, és adj hozzá két hetet. Egyébként én sem azon a héten estem teherbe amikor elviletg kellett volna. A dokim elmagyarázta, hogy rengeteg minden befolyásolhatja a megtermékenyítést. leht az a jó közérzet, egy óriási szex, hatalmas élvezet, stb. Hát nálam ez mind meg volt azon az ominózus estén a párommal :P de ha meg vana kiírt időpontod, és a bab kicsit hamarabb is születik, ha meg lesz a 2,5 kg ne aggódj, mert az már tökéletes, hiábaz elvileg kiírt előtt születik.
9/9 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek a valaszt, es ha a kiskatonak egyes esetekben 5!!! napig is eletkepesek, akkor siman megvan a hiany-elony. Az elvezetek mar akkor megvoltak-:))) Koszi mindenkinek. Egyebkent sajna programozott csaszar lesz es azert akartam szamolni, hogy tudjam hanyadik heten csaszaroznak....ezek szerint pont betoltom a 38.hetet
2009. dec. 18. 21:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!