Mekkora az esélye, hogy a 2. baba is az apjára üssön, ha az első is rá hasonlít?
jelentheti ez azt, hogy a párom génjei erősebbek az enyémnél?
vagy irdatlan szerencsém van most, csak ezen múlt, hogy nem rám hasonlít?
nálunk a baba/gyerek magas növésű, kortársaihoz képest, a mi családunk nem, ezért is örülök, hogy a páromra ütött.
örülnék, ha a 2. is így sikerülne
nem tudom mitől függ ez, hogy ki után örököl
az én gyerekem mindenkire hasonlít, csak énrám nem :) de egyre inkább az Apjára és a Dédnagyapjára, amit egyáltalán nem bánok!
ahogy nézem vissza a korábbi fotóit, mindig észreveszek valami vonást, ahol mindig másra hasonlít! :)
a 4D-s uh fotókon pedig ugyanolyan, mint a születendő unokatesója!
de tényleg érdekes dolog ez a genetika.
Esélyszámításokhoz nem sokat értek, de attól, hogy az első az apjára hasonlít, egyáltalán nem jelenti, hogy második nagyobb eséllyel megint rá fog. Üthet rád, az apjára, nagyszülőkre, dédszülőkre, sőt olyan csodálatos a genetika, hogy képes még visszamenni a gének örökítésében. A fiamnak vannak vonásai a dédszüleitől, amiket könnyen felfedez az, aki ismerte őket. Miközben, aki nem ismeri a felmenőimet, persze azt mondja, rám hasonlít.
Szóval lehet, hogy a második is inkább a párodra fog hasonlítani, de ugyanúgy előfordulhat az is, hogy nem.
most újabban olyasmit hallottam, hogy az első nagyobb eséllyel üt az apjára, valami evolúciós "izé" miatt.
pl az állatoknál van úgy, fontos, hogy a legerősebb hím génjei öröklődjenek, hogy a kicsik nagyobb eséllyel maradjanak életben az egyéb ragadozókkal szemben.
ez az emberiségben is megvan mint valami alapkódoltság vagy mi, csak éppen pl háborúkra visszavezetve, ahol sok férfi meghalt, így fontos volt nekik a pótlásuk.tehát az apai gének.
ebből következtetés (ha lehet erre az úgymond feltevésre, alapozni egyáltalán) az első nagyobb eséllyel üthet apjára, mint az anyai ágra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!