Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt valaki beteg az első...

Volt valaki beteg az első trimeszterben?

Figyelt kérdés
Hirtelen belázasodtam és 80-as lett a CRP-m, 20-as a süllyedésem, magasabb a fehérvérsejtszám. Éppen a betegségem napjára kellett laborba mennem, most nagyon aggódom. Gyomorrontásom, torokfájásom és izületi fájdalmaim voltak 2 napig, de mára már sokkal jobban vagyok, már a hőm is normális. Orvos azt mondta, hogy jövő héten kontrollálunk, mielőtt gyógyszert szedetne velem. Nagyon aggódom a baba miatt.. nem lehet baja?!
2014. márc. 21. 13:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

nekem vszïnü 2 babám is a betegség miatt ment el...

az egyik pont akkor állt meg a feljödésben mikor beteg voltam (ez csak késöbbi uh-n derült ki), a másiknál pedig nemvárt elött 2 nappal 39 fokos lázam volt, tesztem pozi lett de megjött erös görcsökkel.

én azt mondom h terhesség alatt semmilyen betegség nem jó. Lehet h nem mindig árt a babának ,de jót sem tesz....

Remélem minden rendben lesz veletek!!!! Gyógyulgass!

2014. márc. 21. 15:43
 12/17 anonim ***** válasza:

7-esnek és 8-asnak: amit másképp csinálnék, az az, hogy kerülnék minden olyan szitut, amikor beteg ember van a közelemben. Még otthon is megtehettem volna: pl. nem szedem össze a beteg lányok taknyos zsepijét stb. Egyáltalán, megkértem volna a férjemet, hogy amíg betegek a lányok, ne aludjanak nálunk. (Az előző házasságából született gyerekekről van szó.)

A cytomegalora az UH-s orvos tippelt, és a lányok tünetei meg az enyémek, valamint a baba kb. három nappal későbbi halála és a betegsége tünetei (agyi vizesedés, hasonlók...) ezt megerősítette. Az UH előtt nem sokkal halhatott meg, az utolsó pillanatig fejlődött.

Ha én is mindent megtettem volna, hogy megelőzzem a fertőzést, akkor most nem enné a lelkemet az önvád.

Nagyon riasztó lehet, amit leírtam, de KÉRLEK, ne pánikoljatok ettől. Állítólag ez a vírus is csak az esetek törtrészében ilyen végzetes. De ne legyetek könnyelműek se, kerüljetek minden közelséget ilyenkor a gyerekekkel, férjjel, biztos, ami biztos. Pár napig ki lehet bírni :)

Ha van kérdésetek, írjatok privátban, nagyon szívesen válaszolok.

2014. márc. 21. 17:54
 13/17 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok: a cytomegalo is jellemzően csak az első trimeszterben fertőz. (Én pont a határon voltam, már betöltöttem a 12. hetet. Már pisilt is a bébi :)
2014. márc. 21. 17:57
 14/17 anonim ***** válasza:
A 11. utolsó mondataival totál egyetértek!! Lehet, hogy nem okoz bajt a fertőzés, de sosem jó. Én a 4. héten voltam beteg, amikor még csak sejtettem, hogy terhes lehetek. Végig azt mondták, hogy nincs semmi baj, aztán megszületett a Kisfiam egy súlyos fejlődési rendellenességgel. Mindenki értetlenül állt a dolog előtt, merthogy a statisztikák szerint... Na igen, de ha pont te vagy azaz 1, nem vigasztal, pláne hogy azok számok, itt pedig ÉLETEKről beszélünk. Na meg mindenki jött azzal, hogy az első 6 hétben nincs kapcsolat az anya és a baba közt, amitől hülyét kapok, akkora butaság!! Ezt nem riogatásnak szántam, csak ez a realitás. Jó eséllyel nem lesz semmi baj, de tutira ezt senki nem fogja tudni Neked megmondani, még a legjobb uhs sem.
2014. márc. 22. 02:33
 15/17 A kérdező kommentje:
Ez így pedig nagyon ilyesztoen hangzik, mert 9 hónapot átvészelni betegség nélkül nagyon nehéz.milyen fejlődési rendellenesség alakult ki? Nagyon izgulok, hogy nálunk nem lesz semmi😞
2014. márc. 22. 14:32
 16/17 anonim ***** válasza:

14. vagyok, igazad van, szinte lehetetlen 9 hónapig teljesen egészségesnek lenni, de az első 12 hét a legkritikusabb, akkor a legnagyobb az esély bármire. És mint írtam, a legtöbb esetben szerencsére nem okoz gondot egy fertőzés. Nálunk nyelőcső-légcső fejlődési rendellenesség alakult ki, aminek multifaktorális oka van, ez több tényező kedvezőtlen együtt állását jelenti, tehát maga a vírus csak az utolsó csepp volt a pohárban. Ha bármi nem lett volna ebből a "több tényezőből", már nem lett volna gond, tehát ha nem kapom el a vírust, akkor sem... Nehéz kérdés ez és igazából fölösleges aggódni. Csak azért írtam le ezeket, hogy hiába kérdezed meg ezt itt az oldalon, hiába akarsz teljes bizonyosságot, ez csak a születés után derül ki. Remélhetőleg Te is aközé a sok ezer kismama köze fogsz tartozni, akinél minden rendben lesz! Én is sokat kérdeztem itt anno, mindenki azt írta, hogy semmi baj nem lesz, sőt, az orvosok is ezt mondták, aztán mégis baj lett... És meg voltam róla győződve, hogy az nem lehet, mert nekem mindenki azt mondta... szóval borzasztó érzés volt szembesülni ezzel, csalódás, hit veszteség minden téren. Nem vigasztalt, hogy 1:5000hez volt ennek az esélye...

Próbálj vigyázni magatokra, nem aggódni és várni a picurka érkezését, szurkolok Nektek!

2014. márc. 24. 01:11
 17/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszodat! Sajnos még mindig beteg vagyok, ma kellett labor kontrollra visszamenni, hogy el tudják dönteni, kell-e antibiotikum. Szerencsére lázas csak pár óráig voltam.

Bízom abban, hogy a lepény a legtöbb vírust kivédi, ha nem, akkor sajnos pechünk van:(

Remélem a kisfiadnak tudtak segíteni műtéttel, vagy máshogy. Tudom milyen szembesülni rendellenességgel, mert nálunk szülés után vettek észre a fiamon egy óriási hemangiómát, amivel hetekig kórházban voltunk és sok idő volt, mire eltűnt. Én is ki voltam borulva, hogy csomószor vizsgáltak és senki nem vette észre..

2014. márc. 24. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!