30 hetesen, nem nagy az 1920g -os baba? Miért baj ha nagyobb a koránál? Nincs cukorbetegség és semmi eltérés! Uh-án kiirta a gép hogy a méretek 32.6hetes babának felelnek meg! Ma vagyok 30h!
Nekem a védőnőm azt mondta, hogy az a baj, hogy a kismamák végig szedik a terhesvitaminokat és a babák nagyok lesznek és nagyobb az esély a koraszülésre. Na ezt ne vedd készpénznek!
A másik dolog, hogy az én babámat 2700-ra becsülték a szülés előtt 4 nappal és 2350g-al született 33hétre és 6 napra, na nem a vitaminok miatt született korábban persze, más volt a baj.
Az egyik ismerősömnek meg egy kilóval kevesebbet mértek.3100g-ra becsülték és 4130g-al született a fia
Vitaminok miatt nem lesz nagy baba, ez valami modern kori babona :-(
Az UH is csak becslést ad, a becslésnek meg van hibahatára. Lehet, hogy egy későbbi UH során más eredmény születik majd.
Én is ma vagyok 30 hetes, tegnap mérték 1440g.
Az orvos azt mondta, hogy normális. De egyébként tényleg össze-vissza mérnek ezek a gépek...
Kedves első védőnőjének üzenem, hogy vitamin nélkül lett 4,3 kg a lányom.
Most 32 hetesen 2,3-ra becsülték a kistesót.
Én ma jöttem az UH-ról, 31+4 hetes vagyok, és 1696 g a lányunk, ami teljesen átlagos. Ehhez képest valóban nagyobb a babád, de szerintem ez nem kóros, hiszen 40. hétre születnek 3 kg-os és 4 kg-os babák is. Másrészről pedig nem is egyforma ütemben nőnek, legutóbb amikor a kiscsajt mérték, 26 hetesen, még az alsó határon mozgott. Szerintem nem kell izgulnod emiatt. Ha mást nem észleltek, pl. a méhlepény érettségével kapcsolatban, akkor szerintem semmi baj nincs ott. Mellesleg megjegyezve valóban becslések ezek, így ha 1-2 mm-t elmérnek, más becsült súly lesz az eredmény.
Szóval csak nyugi!
Minden jót!
Nagyobb a mérete az átlagnál.A kisfiam ennyi idősen(30 hetesen)1800g-volt.37.hétre született 4200g-al.Úgy hogy esetleg elöbb meglesz.Nem gond a nagyobb sj.Most a pocaklakóm kisebb mint a bátya volt.
32 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!