Mit kell csinálni a "szivárgó" mellel?
Köszi a válaszokat, ezentúl majd figyelek, és megpróbálom "gyűjtögetni"... :)
Boldog babavárást mindenkinek!
Jaj, nehogy elkezd piszkálni, nyomogatni, szívogatni, mert akár meg is szülhetsz. Nem szabad bántani, mert a méhedet ingerli.
Én el sem tudom képzelni, hogy a korábbi válaszoló mit értett az alatt, hogy fagyaszd le.
Nekem is volt ilyen éjszakánként, de ezt nem tudnád amúgy sem lefejni, ez csak váratlanul elindul, aztán meg semmi. Nálam legalábbis így van. Én most 34 hetes vagyok, és csak egyszer -kétszer szivárgott ennyire erősen, utána semmi.
Hagyni kell, nem kell vele foglalkozni, maximum akkor, ha zavar, tegyél be valamit a melltartódba, de a lényeg, hogy ne piszkáld.
én sminklemosó vattakorongot szoktam beletenni a melltartómba, nekem ez elég, mert csak 2-3 csepp jön alkalmanként.
33 hetes km
Ez már az előtej (colostrum), ami a babád első tápláléka lesz. Lényege, hogy ebből megkapja az első immunitáshoz szükséges anyagokat.
Mennyisége változó lehet. Van akinek egy-két csepp jön, van akinek a blúza is átázik tőle.
Használhatsz melltartóbetétet - vagy ahogy előttem is írták, sminklemisó korongot - biztonsági okokból.
Megjelenésének időpontja is változó. Van akinek egészen korán, már a 2. harmad elején jelentkezik, van akinek csak szülés után jön elő.
A mell nyomogatása, szívogatása kihatással van az oxytocin nevű hormonra, ami méhösszehúzódásokat - így szülésmegindulást is - okozhat.
Ne piszkáld, és nem nyomogasd. Amúgy meg nem jön annyi, hogy "lefagyaszd".
Boldog babavárást.
Eü-s kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!