Első trimeszterben kockázatos szexelni?
Normális esetben az első, második trimeszterben lehet.
Viszont én nagyon megjártam; semmilyen problémám nem volt, abszólut álomterhességem volt. Házaséletet is éltünk. Ettől aztán szépen megrepedt a magzatburok a 25. héten, és nem maradt életben a babám.
Tudom, hogy erre kicsi az esély, de én legközelebb nem kockáztatok.
nekem azt mondta a doki, hogy még egészséges terhességnél is kockázatos lehet a szex az első trimeszterben.
én most a 12. hétig utrot szedek hüvelykúpkéntm, így végképp el vagyunk tiltva a házasélettől, de a dokim akkor sem javasolná,l ha nem kellene a kúp.
Nem a párom miatt kérdeztem :D
Köszi, akkor 13. hétig nincs szex, de mivel kell még vigyázni?
Ez is teljesen egyéni lehet, de általánosságban tán ezeket érdemes kerülni:
- nehezet emelni
- forró fürdőt venni
- hasizom préssel vagy ugrálással, hajlongással, balesetveszéllyel járó mozgásformák
- fertőzés-források kerülése (nyers tojás/hús, pasztörizálatlan tejtermék, termálvíz, állatok, fertőző betegek...)
- gyógyszereknek, gyógyteáknak, étrendkiegészítőknek nézz utána, mielőtt használod/fogyasztod
- kémiai anyagok (tisztítószerek, festékek)
- sugárzás (röntgen, ct)
- meg persze no cigi (lehetőleg passzív se), alkohol vagy drog - koffein alacsony vérnyomás esetén mértékkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!