Most kell mennyek kb. egy hét mulva cukorterhelésre, hogy kérjem a patikába milyen szőllőcukrot kérjek vagy nem kell hozzá recept?
Nekem is receptre adták.
De a legjobb lenne, ha megkérdeznéd a laborban ahová mész, hogy kell majd csinálni. Nekem nem volt szabad bekeverni, ott csinálták meg, és a citromot is ott rakták bele. Számtalan variációt hallottam már: otthon bekeverve vízbe, teába, mehet bele citrom, vagy nem engedik, a laborban csinálják meg, van ahol a cukrot is a labor adja... Ahány ház annyi szokás.
Nálunk ott adják helyben, nem kell vinni és tesznek bele egy kicsi citromot is.
Neked azt mondták vigyed? Vagy csak te gondolod, hogy vinni kell?
Mielőtt valaki leszólna, tudom van ahol ez a szokás, nálunk nem.
Nálunk a patikaába recept nélkül adják. Csak mondom hogy terhességi cukorterhelésre, és már adják is.
Nem tudom minek kell recept 75g cukorért :D
Nálunk is kiadják recept nélkül a szőlőcukrot,de hallottam pl.Szegeden,hogy ott kell hozzá recept
(Csongrád megye,kisváros mellett lakunk)
Nálunk úgy csinálták a terhelést,hogy vettek vért éhgyomorra,gyorsan bekeverte a nő az általam vitt cukrot és citromlevet 2-2,5 dl vízzel.Gyorsan meg kellett inni és onnantól pont 2 óra múlva újabb vérvétel.Ennyi volt.
Én vagyok a"kisvárosos":
Szerintem tényleg patika-függő,mert én simán bementem,köszöntem és kértem 75 gramm szőlőcukrot cukorterheléshez és szó nélkül kiadták.200-250 ft volt.
(pocakom még nem látszott,ez nem befolyásolhatta őket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!