Terhesség alatt szedett vas milyen tüneteket okozott nállatok? Szorulás? Fekete széklet?
Igen, a vastól fekete lesz a széklet, ez a normális.
Én nem is szedtem terhesség alatt olyan irtózatos székrekedést csinált napi 1 szem is.
Azért gondoltam h nem beszem be egy két napig hogy lássuk valoban csak a vas szinezi e el. Aggodom nehogy valami vérzés legyen. szednem kell majd a szopi végéig. csak igy szülés elött nem volna jo ha abbahagynám pár napra ugye?
38+3 hetes vagyok amugy.
A vas szintedet egyébként a szérum vasból nehéz megállapítani.
Az attól is lehet jó, hogy épp magasabb vastartalmút ettél a vérvétel előtti napon.
Ezért szoktak haemoglobint, transferrint, ferritint és hasonlókat is nézni :)
Ínygyulladásra van két tuti tippem. Az egyik az, hogy reggel felkelés után, mielőtt akár egy korty vizet is innál, egy evőkanál olajjal (sima napraforgó, oliva) kezdj öblögetni, kb. egy percig öblögess, amíg szürkés-fehéres massza nem lesz az olajból. Ezt köpd ki, alaposan moss fogat utána. A másik a chlorhexamed (reggel-este fogmosás után). Ezt csak kúraszerűen szabad használni, nekem egy hét alatt megszűnt az ínyvérzés így!
Ha nem vizesedsz, akkor a gyomrodra igyál Salvus vagy Pi vizet (ezt akkor is ihatod, ha vizesedsz), jól lehűtve, kb. egy decit alkalmanként, elkortyolva.
Ezek nekem nagyon beváltak :)
Köszönöm a tippeket, a foginyre most a curasept gélt probalom pár napja. meglatjuk hat e.
A gyomorégésre szinte mindent probaltam. De a nagylány előszeretettel rugdossa a gyomrom táját és mindenki aztmondta ha nem valik be semmi akkorbiz aszülés amegoldás. Talán a szodabikarbona vizben ami enyhiti de a legjobb haállok v ülök. fekve borzaszto. Igy a nap nagy részét állva/ülve töltöm pockolt lábakkal mert egy hete el kezdtem vizesedni.
Nade már nemsok idő ezt mar valahogy kibirjuk..... Az olajat kiprobalom mégsem gyogyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!