Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lehet ez az érzés? Gyerekko...

Mi lehet ez az érzés? Gyerekkoromba volt hasonló. Miért zavar a nyugalom? Valaki érzett hasonlót, tudja esetleg ez mi lehet?

Figyelt kérdés
Húú meg se tudom fogalmazni, mert nem tudom másnak volt-e ilyen, vagy mi lehet ez. Szóval gyerekkoromban nálunk szokás volt (lehet még ovis se voltam, nem tudom mennyi idős lehettem pontosan) a lényeg hogy apa dolgozott anya volt itthon velem. Arra emlékszek, hogy mindig megebédeltünk és ebéd után mindig kötelező alvás volt. Ez leginkább anyának volt kötelező én sose tudtam/szerettem aludni délután ez a mai napig igaz rám. Szóval anya mindig lefeküdt aludni, betakarózott, kikapcsolta a tv-t. Én ha nem is kellett aludjak, de ott kellett feküdjek csöndbe mellette míg az az 1-2 óra el nem telt. Nekem ilyenkor mindig olyan furcsa érzésem volt, nem volt jó érzés az a csönd, az a nyugalom és a hasamba is olyan fura érzésem volt mindig. Nem voltam ideges, nem szorongtam egyszerűen csak ez az óra kattogás, anyum szuszogása ez a csönd..olyan fura érzés kerített hatalmába ilyenkor. Mai napig nem szeretek délután aludni, mert utána ha felkelek nyűgös vagyok, azt érzem hogy felesleges időt pazaroltam el a napomból és kómás vagyok estig. Ezzel nem is volt eddig baj, mert egyszerűen nem aludtam csak nagyritkán. Most viszont hogy terhes vagyok újra előjött ez a fura érzés a hasamban. Nem tudom semmihez se hasonlítani csak furcsa és nem olyan jó. Amikor itthon nyugisan leülök, ahogy érzem hogy mocorog a hasamban újra előjön ez a fura érzés. Ha mozgásban vagyok, jövök megyek akkor nem érzem..Mi lehet ez?
2014. febr. 25. 16:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem az alvással ez nincs összefüggésben (én konkrétan szeretek délután aludni), de ismerem ezt a hasban lévő fura érzést :).

Kicsit olyan, csiklandós, nagyon hülyén fogalmazva kb. mintha azok a nagyon vékony tubiflex kukackák nyüzsögnének a hasamban, vagy nem is tudom.

Olyan mozgásra ingerlő érzés, és ha mozgok, akkor valóban elmúlik.

2014. febr. 25. 17:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Pontosan nem tudom, mi is az, amit érzel, viszont a délutáni alvással én is pont így vagyok, mint Te. Ha felébredek, nem tudom, reggel van-e vagy este, összekeverem a napszakokat, kómás vagyok, úgy érzem magam, mint aki másnapos, és igen, a lelkifurdalás... Nem tudom, honnan jön. Nálunk nem nagyon volt kötelező alvás (vagyis nem emlékszem rá), viszont volt egy kislány, akire gyakran vigyáztam nyaranta (még én is gyerek voltam, de mégis idősebb), és ilyenkor nekem is feküdnöm kellett vele az ágyban, szörnyű volt.

Nekem is van egyfajta meg nem fogalmazható érzésem, ami néha a hatalmába kerít, általában fürdés közben szoktam érezni, illetve akkor, amikor a kezem a mellkasomon van. Nagyon érdekes. Egyébként nem szeretem ezt az érzést.

Hány hetes vagy amúgy?

21 hkm

2014. febr. 25. 18:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is szokott ilyesmi lenni, de inkabb olyan hogy ha le is felszem ès el is szenderedek akkor felriadok, es olyan ideges leszek hogy csak na... És ilyen feszült leszek estig... :( sosem tudtam aludni napközben, ovibyn sem, de pár éve van ez hogy nem megnyugszom és pihenek hanem direkt feszült leszek. Amugy nekem gyerekkoromban ha frküdnöm kellett csendne nyugton ( pl kistesóm vagy anyum aludt) mindig kifejezettem rámjött a "sajtkukac" üzemmód és nem bírtam mozdulatlanul egyhelyben csendben maradni :)
2014. febr. 25. 20:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem én tudom mi lehet ez nálad. Nálunk szüleim válása után volt ez, hogy Apu lefeküdt aludni mi meg ott voltunk tök csöndbe, nekem ez a tehetetlen unalom érzése a semmittevés és időpazarlás, amikor vártam, hogy teljen az idő. Lehet most is ha van egy kis időd magadra és leülsz akkor legbelül várakozol, hogy végre meglegyen a baba és mivel tudod, hogy nem tudod az idő múlását befolyásolni előjön az érzés. Vagy passz, de én erre gondolok.
2014. febr. 28. 12:43
 5/5 A kérdező kommentje:
tubiflex kukackák:) de valami ilyesmi igen. Utolsó lehet ez miatt van, hogy egy gyereknek aki izeg mozog szinte büntetés ha nem csinálhat semmit. Nálam is volt hogy unokatesómékat kellett altatni, ott is volt hasonló érzés de azt viszont szerettem, az álmosítóan és nyugtatóan hatott rám. De csak ha őt kellett altatni akkor, ha anyával vagy egyedül akkor nem volt jó érzés. Párom is mindig alszik mikor itthon vagyunk. Ebéd után mindig lefekszik 1-2 órára, ilyenkor mindig mondja hogy bújjak már oda hozzá, de max fél óra és kelek is fel, nem tudok elaludni.
2014. febr. 28. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!