Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Külföldön lettem terhes, es...

Külföldön lettem terhes, es meg egy ideig kint leszünk.. Ellatnak itt is, mint otthon, rendes kivizsgalas, stb?

Figyelt kérdés
Meg nem sikerult munkat talalnom,akkor biztos egyszerubb lenne,ha biztositott lennek.De nem tudom így egy sima, meg otthon kotott biztositassal is el tudjak-e vegezni a vizsgalatokat, vagy mi a teendo ilyenkor ?Koszonom elore is..fontos lenne tudnom !
2008. júl. 21. 15:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem irtad, hogy melyik orszagban vagy. Szerintem mindenhol mas es mas.
2008. júl. 21. 15:24
 2/16 anonim ***** válasza:

Az attól függ melyik országban vagy.

Én Angliában járok ugyanebben a cipőben. Eddig elláttak, igaz fele annyira mint otthon, mert a 31 hét alatt 2 UH volt meg pár vérvétel és rendes orvos még nem látott.

Regisztrálni kellett egy "medical center"-ben, ahol adtak egy TAJ számot. Az szerintem nem baj, hogy nem dolgoztál, én is csak egy hónapot melóztam és eddig teljesen ingyenesen elláttak.

Úgy hallottam, hogy pl. Németországban sokkal jobban törődnek az emberekkel. (Nem tudom, ott nincs tapasztalatom)

Ha esetleg éppen Angliában vagy, szívesen elmagyarázom, mi hogy működik.

2008. júl. 21. 15:25
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sokat segített!Bocsi, az első észrevétel jogos, tényleg nem írtam hol vagyok..!

Igen,Angliában vagyok én is épp...!!

2008. júl. 21. 15:33
 4/16 A kérdező kommentje:
Nemetorszag tenyleg mas, a sogornom most(ok kint elnek) szult ott ket honapja, es mint egy szallodai kiszolgalasban volt resze, olyan erzese volt. Ez egy sima korhaz volt,semmi magan jelleg...de megis ott O volt a "sztar", akiert mindent ugy csinalatak, ahogy a kismama akarta !:)Semmi korhazi, stresszelos elmenye nem volt, 90 perc alatt szult, siman, gordulekenyen..es elsore!
2008. júl. 21. 15:37
 5/16 A kérdező kommentje:
A masodik valaszadonak:es ha semmit nem sikerult meg itt dolgoznom, akkor is lehet regisztralni szerinted a medical centerben ?Ez mondjuk biztato..Bar a ferjem rendesen dolgozik itt kint, neki van biztositasa, vegulis miatta vagyunk kint, mert neki kellett kijonnie a cege kozpontjaba,ha o neki van biztositasa,akkor abbol el kellene latniuk ?
2008. júl. 21. 15:54
 6/16 anonim ***** válasza:

Nemrég jöttem haza Angliából. Ott más a terhesgondozás, nem azért volt csak 2 UH mert ennyit meg annyit dolgoztál, ennyi van és kész, ez a szokás. Orvos csak akkor néz meg ha baj van, mondjuk ha szólsz hogy véreztél, vagy úgy érzed van valami fertőzésed.

A regosztrációról annyit, hogy ahol én regisztráltam ott nagyon komolyan vették a "hátteret", be kellett bizonyítanom, hogy igenis hosszú távon akarok az országban maradni, vinnem kellett bérleti szerződést, munkáltatói igazolsát, közüzemi számlát, a home office-t, szóval kb mint egy hitelhez itthon. Én akkor még nem voltam terhes, szóval lehet, h a te regisztrációd más lenne, illetve szerintem méltányossági alapon ellátnak. Szerintem fontos lenne, h Mo-on legyen érvényes TB-d, ha van nem lehet baj kint, mert hivatalosan úgysem fizethetsz mindkét országban. Ha nincs akkor lehet gond.

2008. júl. 21. 16:46
 7/16 anonim ***** válasza:

Mikor én regisztráltam a medical centerben, csak egy lapot kellett kitölteni, hogy milyen betegségek voltak eddig a családban... Semmi extra.

Azért gondolom, a National Insurance kártyád már megvan. Ha nincs, azt bármelyik Jobcenterben elintézik 1-2-re.

Mikor már megvan a TAJ számod (nekem 1 héttel a regisztráció után kipostázták), akkor kell menned a védőnőhöz és elindul a folyamat.

Nekem 12 és 20 hetesen volt ultrahang, minden védőnő látogatásnál vizelet vizsgálat van és vérnyomás mérés. 3x vettek vért eddig, már nem hiszem, hogy fognak többet. Azt mondta a védőnő, hogy már csak akkor lesz UH ha baj van. (De honnan fogja tudni ha baj van...)

Volt Down-kór szűrés, aminek az eredményét nem mondták meg..

Így a vége felé már kezdek aggódni, mert honnan fogom tudni ha kinyílik a méhszáj? Honnan tudják hogy fekszik a baba? Honnan lehet tudni, hogy elegendő-e a magzatvíz, illetve a lepény nem öregszik nagyon...

Szóval a vége felé tele leszel te is kérdéssel, ha itt születik meg a babád. Javaslom, hogy menj haza majd a végén ha tudsz. Én még egyet nem szülnék meg itt.

Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel.

2008. júl. 21. 16:55
 8/16 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti válaszoló vagyok. A down kór szűrés eredményét megmondják, ha low riskes vagy levelet küldenek ha high riskes vagy felhívnak és további vizsgálatra kell menni. Legalábbis abban a kórházban, ahova én jártam így volt. Ha low risk az eredmény nem írnak mást de miért is kéne? Ha érthetetlen adatokat mondanak, ami csak egy orvosnak jelent valamit miért jobb neked? Szerintem bőven elég az, hogy nincs baj, nem kell vele foglalkozni, ha úgy látják, hogy baj van úgyis szólnak. Elég akkor parázni rajta. Attól, hogy nem kell hetente orvoshoz járni kint nem hiszem, hogy rosszabb a terhesgondozásuk. Én szívem szerint már csak akkor mennék orvos közelébe ha szülni kell.
2008. júl. 21. 17:16
 9/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok, én is Angliában vagyok. Ahol én regisztráltam (Lancashire megye), nem kértek semmiféle hátteret. Én sem dolgozom, terhesen jöttem ki, viszont a férjem dolgozik, és fizet biztosítást. Amennyire én tudom, erre sem voltak kiváncsiak. Az általános orvosnál azonnal felvettek, kaptam NHS számot, másik héten már jött is a bába hozzánk. Szerintem jó a terhesgondozásuk, igaz, orvost még én sem láttam, de épp holnap megyek, mert lehet, hogy van egy kis gond, és a bába rögtön beutalt. Szóval, nincsenek kőkorszaki körülmények, csak más a stílus. Ezen kívül jogosult leszel a terhességed alatt és a szülés után még egy évig ingyenes gyógyszerre, de ezt meg kell igényelni (én épp ma kaptam meg a kártyát). Egy kicsit talán noszogatni kell őket, betegként több felelősséget kell vállalni, tájékozódni, de amúgy nincs gond szerintem, és mindannyian egészséges babát szülünk majd.

A terhességem első 20 hetét Németországban töltöttem. Ott valóban hasonlít a rendszer a magyarhoz, tehát mindig az orvos vizsgál, kb. havonta. De 3 UH jár egy terhesség alatt, ha nincs más gond, és számos vizsgálatért külön kell fizetni (pl. AFP, toxoplazma, cukor). De nagyon gondosak, az tény.

Szerintem ha meg tudsz bízni az itteniekben, csak akkor maradj. Ha végig szorongani fogsz, jobb, ha hazamész. Én is dilemmáztam ezen, de végül maradtam...

Jelentkezz be a dokihoz, nem lesz semmi gond, el fognak látni!

2008. júl. 21. 17:33
 10/16 A kérdező kommentje:
4.válaszadónak : Húú, hát nem semmi infók, köszönöm !Szerencsére, én nem itt fogom a végét is átélni..Nov.vegeig maradunk csak, tehát ha úgy néz ki terhes vagyok, akkor csak az első 3-4 honap lenne itt a vizsgalat szempontjabol..ami azert meghatarozo ugyebar az elejen, hogy biztos legyen egy kismama..de meg meg is johet persze barmikor, lehet csak bekepzelem,de majd holnap tesztelek egyet,meg varok addig is..!De 50-50 %, hogy az vagyok vagy sem, vagy 60-40?! 19-20-án kellett volna megjönnie,és volt is rá urugy, hogy az legyek :), de majd kiderul!Elore szeretek inkabb "aggodni", mint utolag felni! Koszi a valszt, emg ha jut eszetekbe vmi nyugodtan irjatok,varom!
2008. júl. 21. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!