Anyukák mik azok a tárgyak amik elengedhetetlenek a baba születése utáni pár hónapban?
Nyári babának is kell tipegő, mert nincs folyamatosan 30 fok. (Enyém júliusi) Body, kiszokni, de csak 1-2 pár. Textilpelus fontos! Tipegőt, bodyt érdemes a tescoban venni, jó ár, jó minőség, és rendszeresen van 30% kedvezmény. Én vagyok a kakukktojás, mert használok kézi orrszívót. Nem veszem elő minden kis cicakakánál a nagy porszívósat, őt se stresszelem vele. Elég, ha megfázásnál kibírja. Mellesleg a 10 éves lányom is profi módon használja a kistesónál, úgyhogy nem ördöngősség. Babaollónk van, az a legbiztonságosabb. Pelenka, de nem muszáj a pampers, vannak sajátmárkásak, amik nagyon jók. Én pl. müllerest használok, tökéletes. Ott pl. 8-án lesz 15%-os nap, vagy a glamour napokon 20%.
Kencéket ír fel a gyerekorvos, tökéletesen jók lesznek. Bimbóvédőt, krémet akkor vennék, ha már szükséges, előre nem. Mellszívót, mérleget, légzésfigyelőt lehet kölcsönözni, felesleges pénzt kiadni érte. Magadnak szoptatós melltartó és eldobható bugyi szülés utánra. Nem kell sok, a 4-5 db-os csomag tökéletes. Hasznos találmány.
Pólyát nyáron nem használnék, mondjuk amúgy sem, de mindenki maga tudja.
Ágynemű a kiságyba.
Ha ügyes vagy, a jófogáson, apródon, vaterán jóval olcsóbban meg tudod ezeket venni, mint újonnan. Ruhacsomag, ami tartalmaz mindent, pár ezer forintért szokott lenni. Én pl. most vettem babakocsit 50 000 helyett 23 000-ért, szinte vadi új, alig használták. De vettem már kabátot a gyereknek, meg a kiságyba plüss fejvédőt is.
Vannak neten listák, de ami biztos kell:
Szülés után:
- betét (többféle, kisebb-nagyobb, mert a vérzés nem mindenkinél egyforma)
- bugyi (én a kínaiban vettem 2-300 Ft-ost, amíg tartott a vérzés, itthon is ezeket használtam. Nem szerettem az eldobhatóst. A patikában kapható a Tena Lady hálós bugyija, 2 db egy csomag, a legjobb, amit a kórházban használni tudsz).
- hálóingek, pizsama stb. a kórházi napokra
A babának:
- 6-8 db body (legalább 68-as méretig érdemes előre gondolkodni)
- 6-8 db rugi
- 1-2 pár zokni
- karigán (ha hűvösebb van)
- cérnasapka
- kis és nagy plédek
- lepedők a kiságyba
- ágynemű, hálózsák, kis takaró (opcionális, mindenki mást szeret)
- textilpelenka min. 10-15 db.
- törölköző, kifogó, kád (persze, lehet a csapban is fürdetni, de a baba nem marad mindig 3 kg-os, 50 cm körüli kis csomag)(Auchanban 1000 Ft-ért is ki lehet fogni kádat, de az aukciós oldalakon fillérekért kapsz)
- orrszívó (porszívós), lázmérő
- a gyógyszertári kozmetikumokhoz: speciális krém kipirosodásra (Sudocream vagy Neogranormon), vattalap v. pamacs, biztonsági fültisztító, babaolaj, babahintőpor
- pelenka, popsitörlő
- cumi, cumisüveg, mellbimbóvédő
- ami jó ha van: légzésfigyelő, mellszívó
(lehet bérelni is, de a légzésfigyelőt legalább 1 éves korig ajánlják, a bérlés árán meg is veszed. Mellszívót lehet használtan is venni, kb. fél áron).
Ami még jól fog jönni:
- Vanish szappan vagy folteltávolító (a dm saját márkása nagyon jó)
- egy kis kosár, amiben majd tárolhatod a pelenkázáshoz szükséges dolgokat. (Eleinte kell a pelenka (a kis rafináltak képesek arra, hogy kicseréled a pelust és rögtön újra telerakja), krém, törlőkendő, alkohol, hintőpor, fültisztító pálcika, egyenként odahordani mindent időpazarlás.)
- gumilepedő (Ha az ágyon tervezel pelenkázni, ez utóbbi kettő praktikus lesz, a babák hajlamosak akkor pisilni/kakálni, ha nincs rajtuk a pelus. Ne kelljen az ágyat sikálni.
Amit elfelejtettem... ha van a közeledben dm vagy Rossmann, regisztrálj a bababónusz programjukba, lehet gyűjteni a pontokat, beválthatod kuponokra, kedvezményekre, olcsóbban vásárolhatsz. A Dm-ben a bababónusz programban van, hogy 0 pontért 15-25%-os kuponokat válthatsz ki termékcsoportra vagy pelenkára. Összevonhatók a kedvezmények, sokat lehet spórolni rajta. A Libero-n is érdemes regisztrálni, a pelenkáz zacsiban van kód, feltöltöd, ha sok pontod gyűlik, rendelhetsz játékot, babakozmetikumot.
A Facebook-on sok baba-mama csoport van, adok-veszek csoport, akár találhatsz olyan kismamit, akitől nagyon olcsón vehetsz ruhákat, kiegészítőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!