Az mért baj, ha nyitva van a méhszáj? A baba nem tud
kipottyanni, ugyhogy mért gond?
Figyelt kérdés
ugyis baj,ha nincs fájás?mért okozhat kora szülést?31 hetes kismama
2009. dec. 10. 21:01
1/9 anonim válasza:
mert könnyen tovább tágulhat, és akkor beindul a szülés.
olyan, mint egy zsák, aminek nincs jól bekötve a szája, lassan, de fokozatosan csúszik ki belőle minden.
2009. dec. 10. 21:05
2/9 anonim válasza:
könnyebben kaphatsz fertőzést mert nincs zárva és nem tudja megakadályozni hogy feljussanak a bacik.
2009. dec. 10. 21:05
3/9 anonim válasza:
Nagyobb a fertőzés veszélye, és mivel már az izmos méh alul nem tartja, ezért a burok hamarabb megrepedhet a gyerek súlya alatt. Sokat kell pihenni, semmi megerőltető.
Vigyázz magadra!
38 km
2009. dec. 10. 22:03
4/9 anonim válasza:
Valójában a méhszáj az, ami a babát 1) elzárja a külvilágból érkező fertőzésektől 2)ami megtartja a súlyát, hogy ne essen ki alul. Ha elkezd kinyílni, megrövidülni, akkor idő előtt kicsúszhat a baba, szó szerint.
2009. dec. 10. 22:52
5/9 A kérdező kommentje:
az utolsonak üzenem,hogy csak ugy kicsusszanni nem tud,mint a filmekben.ez nem film ez a valoság.ugy tudom nyomni,meg ilyenek kellenének,hogy csakugy kicsusszannyon.
2009. dec. 11. 09:29
6/9 anonim válasza:
Nem a kicsusszanás a baj, nem fog csak úgy kicsúszni, valóban tolni kell, hogy kijöjjön, de elindulhat a baba lefelé, és ha nyomja a méhszájat megindulhat a szülés, ezért kell vigyázni. Az utolsó így értette a "kicsusszanhat"-ot szerintem, nem szó szerint.
2009. dec. 11. 09:48
7/9 anonim válasza:
22:52 vagyok.
Dehogynem tud kicsusszanni. Anyám úgy szülte meg az öcsémet hét hónapra, veszélyeztetett terhesen, hogy nem is vajúdott előtte, legalábbis nem érezte. Csak székelési ingere volt, ezért vécére ment. Ott csusszant ki belőle a gyerek, odahaza.
Öcsém fél napot élt. A te babádnak hosszabb életet kívánok.
2009. dec. 11. 11:49
8/9 anonim válasza:
Kedves 22:52!
Nagyon elszomorított ami anyukáddal és a kis tesóddal történt. Remélem sikerült valahogy átvészelni édesanyádnak ezt a nehéz időszakot. Már olvastam hasonló esetről az is nagyon megrázó volt amikor a kismama mesélte. Ezért kell nagyon odafigyelni magunkra és betartani amit a doki mond.
Én pl. kaptam a munkahelyemen beszólást mert nem emeltem amikor 4 hónapos terhes voltam. A munkatársam kényesnek nevezett és közölte, hogy ő még nyolc hónapos terhesen is nehezeket emelgetett. Erre inkább nem is válaszoltam,ma úgy látszik ilyen világot élünk.
22 km
2009. dec. 11. 13:11
9/9 anonim válasza:
Nagyoon konnyen veszed.Nekem a 2.terhessegemnel volt nyitva a mehszejam.Most varom a 3.ikat isten adja ne ugy legyen.Meg csak 31 hetes vagy a baba meg nincs kifejlodve ugy hogy megszulethessen,azaz meg koraszulott lenne.Es igenis kicsusszanhat ha nem vigyazol magadra.meg jarkalni sem szabadott nekem.Nagy nehezen kihuztam a 36 odik hetig es szo szerint fajas es minden nelkul kicsuszott.Ot perc alatt megszultem meg szerencse hogy aznap kellett mennem dokihoz aki azonnal korhazba kuldott.Azt mondtak utanna ha 10 percel kesobb megyek valahol utkozben megszulok.2504 grammmal szuletett 44 cmeresen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!