Gravida mellett lehet szedni 500 I. U. egység D-vitamint az első trimeszterben?
Köszönöm a válaszokat. A Gravidában 400 NE-et irnak. A bezzeganya weboldalon (köszönöm a válaszolónak)lévő táblázatban terhes nőknek 1500-2000 NE-et javasolnak.
Ehhez képest a Gravidában igen kevés található szerintem . Remélem jól értelmezem a dolgokat.
Jól értelmezed. Amúgy nyugodtan szedhetsz 2000 NE-nél több D-vitamint is, mert messze van még az a határ, ahol túladagolásba csapnál át. És ha kedvet érzel hozzá, méresd meg a D-vitamin szintedet és akkor látni fogod, hogy kb mennyit szedj.
És igen, K2 vitaminra is szükség lenne mellé meg magnéziumra.
Illetve a Gravidában (most már megnéztem) a C vitamin mennyisége egy vicc, a D vitaminnal egyetemben, kalciumból több van benne, mint magnéziumból, pedig ez utóbbiból kéne több. A "nehéz magnézium-oxid" nem tudom miben más, mint a "sima" mg-oxid, de ez elvileg rosszabbul hasznosuló, mint mondjuk a mg-citrát, vagy mg-laktát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!